DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Nem hagyta szó nélkül az FIA Hamilton manőverét

Lewis Hamilton még az első szabadedzésen nézte el a bokszbejárat féktávját, majd visszatolatott, és így ment be a bokszutcába. Az FIA ezt nem hagyta szó nélkül, Hamilton közel került egy büntetéshez.

Nem először került idén hasonló helyzetbe az ötszörös világbajnok, aki Németországban az eső okozta fejetlenség közepette úgy döntött bemegy a bokszba kereket cserélni, aztán pedig úgy, hogy mégsem. Bár többek szerint büntetést érdemelt volna a brit manővere, megúszta egy megrovással, ahogyan a mostani esetet is.

Ez így már a második megrovása a britnek a szezonban, ami annyit tesz, hogy amennyiben Hamilton rossz fát tesz a tűzre a harmadik szabadedzésen, vagy akár az időmérőn, akkor egy tízhelyes rajtbüntetéssel sújtják őt a versenyfelügyelők. Németországban a versenymérnöke, Peter Bonnington zavarta össze Hamiltont, most azonban saját hibájából csúszott le a bokszbejáratról.

A Hamilton számára kissé kellemetlennek nevezhető intermezzo után tovább folytatódtak a pénteki edzések, melyeken Hamilton mindkétszer a negyedik pozícióban végzett, lemaradva csapattársától, Valtteri Bottastól, aki tavaly nyerni tudott az Egyesült Arab Emirátusokban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: