DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Bottas örül, Hamilton lemaradt

Megfordult a Mercedes pilótái közötti sorrend az F1-es Abu Dhabi Nagydíj pénteki napján. Hamilton mindkét edzésen Bottas mögött végzett, ma a finn tűnt magabiztosabbnak.

A pénteki edzésnapon a megszokottnál jóval kevesebbet készülhetett a Mercedes pilótapárosa az Abu Dhabi Nagydíj időmérőjére és futamára. Szezonzáró lévén a csapatok a mai nap egy részét már a jövő évi alkatrészek tesztelésére szánták, de Lewis Hamiltonnak a problémás belsőégésű motorra is figyelmet kellett szánnia. A pilótapáros közül most a brit teljesített gyengébben, aki egyik gyakorláson sem jutott a top 3-ba, legjobb köre (1:37,443) két tizedmásodperccel elmarad Valtteri Bottas délután futott idejétől.

 bottas-portre-2018-abudhabi



„Összességében úgy is jó napot zártunk, hogy az első szabadedzés hagyott maga után kívánnivalókat” – nyilatkozta Hamilton. „Az elején nagyon nyers volt a pálya, szóval elég sokat csúszkáltunk, és a többiekkel együtt mi is szenvedtünk a gumikkal. A két edzés között óriási volt hőmérsékletkülönbség, a második menet sokkal reprezentatív eredményekkel szolgál. Sok dolgunk van még, de jó irányba módosítottunk az autón, ami így délutánra kezelhetőbbé vált. Gyors volt ma a Red Bull, de a szabadedzéseken és a futamokon ők egyébként is azok szoktak lenni, ez most sem lesz máshogy.”

A második szabadedzés legjobb idejével (1:37,236) záró Bottas elégedett a napjával, és abban bízik, hogy most végre behúzza idei első futamgyőzelmét. „Az FP2 nagyon jól alakult, úgy éreztem, hogy bízhatok az autómban, és úgy vezethetem, ahogy akarom. Sokat tanultunk a mai kifutásokból, így holnapra számtalan módosításra készülünk. Jó érzés a tabella tetején végezni. A célom az, hogy megismételjem a tavalyi eredményemet, de ehhez még sokat kell dolgoznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: