DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes nem cserél erőforrást Hamiltonnál

A Mercedesnél bíznak benne, hogy a brazíliai meghibásodás után mégsem lesz szükség Hamilton erőforrásának cseréjére, így a brit megúszhatja a rajtbüntetést az év utolsó versenyén.

Lewis Hamilton meglehetősen sok apróbb faktornak köszönhette a Brazil Nagydíjon aratott győzelmét, hiszen szükség volt ehhez a Verstappen-Ocon ütközésre, illetve arra, hogy motorja ne mondja fel a szolgálatot menet közben, amely a hétvége folyamán folyamatosan fehér füstöt eregetett, s végül hajszálon múlt, hogy be tudta fejezni a futamot.

Most, hogy minden lényegi kérdés már eldőlt, a Mercedes számára nem feltétlenül érné meg kockáztatni, azonban Lewis Hamilton így elkerülné az esetleges rajtbüntetést. A Mercedes egy hivatalos közleményben részletezte a 44-es (1-es) Mercedes meghibásodásának okait.



„A brazíliai problémákat a változtatható bemeneti rendszer egy részének hibája idézte elő, amely így sajnos egyenetlen égést okozott a motorban.” Azóta megerősítették az Ezüst Nyilak részéről, hogy nem szeretnék kicserélni Hamilton autójában az erőforrást, de a pénteki nap után meg fogják vizsgálni az egységet.

„A motorbeállításokat megváltoztattuk, hogy minimálisra csökkentsük egy esetleges meghibásodás lehetőségét, miközben megpróbáltuk maximalizálni az erőforrás versenyteljesítményét. A plombán kívül eső részeken végeztünk rajta változtatásokat, és a mai szabadedzéseken is ezt a motort használjuk. A második után megvizsgáljuk majd persze, hogy minden rendben van-e.”

Az első szabadedzésen egyébként a két Red Bull bizonyult a leggyorsabbnak, Verstappen-Ricciardo sorrendben, őket követte a két Mercedes, míg a Ferrarik csak a 7-8. helyen zártak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: