DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Marko: Kicsit izgalmassá akartuk tenni, így elrontottuk a kerékcserét

A Red Bull főtanácsadója leginkább az alapító halála miatt örül a vasárnapi győzelemnek. Még viccesen meg is jegyezte, hogy szándékosan hoztak izgalmat a nagydíjba. De hátrányból is meglett.

Dietrich Mateschitz halálhíre mélyen megrázta az energiaitalos istállót, de végül a durván elrontott kerékcsere ellenére is sikerült Max Verstappennek megkaparintania a futamgyőzelmet. Meg kellett érte küzdenie, mivel a rontott második csere után mindössze a harmadik helyre érkezett vissza, tetemes hátránnyal Lewis Hamilton mögé.

Ám a Red Bull és Max Verstappen idei formáját látva sejthettük, hogy a holland nem nyugszik bele a vereségbe és megpróbálja a hatalmas lemaradást is behozni. Ez sikerült is, jó választásnak bizonyult a közepes keverék és végül a hajrában remek előzéssel sikerült megszereznie idei 13. futamgyőzelmét.

„Ez pont olyan típusú verseny volt, amit Mateschitz igazán szeretett volna. Sajnos mindkét bokszkiállást elszúrtuk, de Max a kellő pillanatban kiváló előzéseket bemutatva végül mégis hozta a korábban biztosnak tűnő futamgyőzelmet” – ecsetelte véleményét Helmut Marko az ORF adásában.

Marko is meghatódott, hogy Mateschitz tiszteletére sikerült az újabb futamgyőzelem


„A közepes abroncsok az utolsó körökben már elkezdtek erősebben kopni, de akkor is szenzációs tempóra volt képes Max. A nagyon elrontott második kerékcsere? Ó, csak szerettük volna izgalmasabbá tenni a versengést. Max versenymérnöke kiemelkedő munkát végzett abban a helyzetben, gyorsan megnyugtatta a pilótát, hogy azonnal felejtse el a hibát, összpontosítson és meglesz a győzelem. Így is történt.”

„Az előző napi szomorúságot ezzel a győzelemmel tudjuk a legjobban feledtetni, ráadásul extra motivációt jelent, amikor a Mercedes egyik autója jár előttünk. És nemcsak Verstappen, hanem Perez is kiválóan versenyzett. Jóval nehezebben vezethető autóval kellett kint maradnia, de Maxhoz hasonló köridőkre volt képes, a hajrában pedig ahhoz sem hiányzott sok, hogy Leclerc-t elkapja. Sergio képes volt ellensúlyozni a sérült autó hiányosságait” – mondta el dicséretét a főtanácsadó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: