DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez: A virtuális biztonsági autó keresztbe tett

Sergio Perez remek versenyt futott a gyenge 11. helyről rajtolva. A dobogóra is lett volna reális esélye, de a gumikkal való óvatosság és a végén a VSC meghozta a sikert Alonsónak.

Rendkívül csalódott volt Sergio Perez a szombati időmérő edzést követően, amiért nem jutott be a Q3-ba és csak a 11. rajthelyről kezdhette meg a Katari Nagydíjat. Nem segített rajta Max Verstappen és Valtteri Bottas rajtbüntetése sem, mivel így is mindketten a mexikói előtt maradtak a rajtrácson.

Meglehetett volna így is a dobogós hely, ám a gumidefektek láttán nem mertek kockáztatni a Red Bullnál és inkább a két kiállás mellett döntöttek. Fernando Alonso vállalta a rizikót és egyetlen kiállással befutott a harmadik helyen. Sergio Pereznek, a jelek szerint zsinórban másodszor húzta keresztül a számításait a virtuális biztonsági autó.

Perez megtámadhatta volna újra Alonsót, de a VSC miatt másfél-két kört nyert a spanyol


„Sikerült jó néhány autót megelőznöm, de valószínűleg nem eleget. Hosszasan vacilláltunk az egy és a kétkiállásos stratégia között már a rajtot megelőzően is. Úgy gondolom, nagyon aggódtunk a versenyen tapasztalt gumidefektek miatt, féltünk, hogy velem is ez történne. Így inkább a biztonságra törekedtünk és másodszor is kereket cseréltem, így is jó eredményt hoztunk a gárdának” – ecsetelte véleményét Sergio Perez a Sky Sports adásában.

„Rendkívül nehéz verseny volt, szinte a teljes versenytáv alatt nagyon kellett nyomnom neki. Úgy vélem, a virtuális biztonsági autó fosztott meg attól, hogy dobogóra állhassak, az esélyem mindenképpen meglett volna, hogy megtámadjam Fernandót. A konstruktőri bajnokságban csak öt pont a különbség, semmi nem dőlt el” – tekintett előre a negyedikként leintett Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: