Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 19. kedd

Defekt

Pirelli: A csapatok okozták a defekteket

Az F1 gumibeszállítója szerint Verstappen és Stroll bakui balesetét is az okozta, hogy az érintett csapatok az elvártnál alacsonyabb nyomással használták az abroncsokat. Szabályt mégsem szegtek.

részletek

Megjött a Pirelli vizsgálatának eredménye – új szabályokat is bevezetnek

A csapatok betartották az előírásokat és nem volt gyártási hiba – állapította meg a Pirelli a bakui defektek utáni vizsgálatban. „Kerületi repedés történt a belső oldalfalon, amely a gumi futási állapotához köthető” – közölte a gyártó.

részletek

Nem a Pirelli volt a hibás, hanem a csapatok maguknak köszönhetik a defekteket?

Bakuban az egyik legsarkalatosabb pont a bal hátsó kerekek teherbírása volt, ketten is óriási sebességnél szenvedtek defektet. A gyártó arra jutott, hogy a csapatok trükközése okozta a bajt.

részletek

Törmelék okozhatta a defekteket a Pirelli szerint

Lance Stroll balesete és Max Verstappen drámai búcsúja után Bakuban össztűz zúdult a Pirellire. Az olasz gumigyártó vizsgálatot indít, ám szerintük a két bal hátsó defektet nem konstrukciós vagy gyártási hiba okozta.

részletek

Kiderítette a defektek okait a Pirelli

Alapos vizsgálatot indított a gumigyártó a Brit GP hajrájában történtek után: elmondásuk szerint a rendkívül hosszú etapok és a pálya karakterisztikája együtt vezettek a meghibásodásokhoz.

részletek

Podcast: Hamilton három keréken nyerte a defektkáoszt

Defektcunamit eredményezett a csapatok kockáztatása, Hamilton azonban három keréken is behozta az autót a célba – remekelt a Renault, égett a Racing Point, nem értjük az Albon-jelenséget és COVID-fertőzött-e Perez valójában?

részletek

Hamilton törmelékre gyanakszik, vizsgálódik a Pirelli

A futamot kvázi három keréken megnyerő brit szerint Raikkönen szárnydarabjai okozhatták a gumi meghibásodását a hajrában. A Pirelli alapos és gyors vizsgálatot tervez a napokban.

részletek

Óriási durranással robbant fel a kamion kereke

Még a felvételt rögzítő autós kamerája is beleremegett, ahogy az előtte haladó kamion kereke eldurrant egy defekt miatt – hatalmas szerencse, hogy nem lett belőle baleset.

részletek

Senna hatalmas taktikai hibája Mexikóban

1990-ben borzalmasan eltaktikázta magát a McLaren-Honda és Ayrton Senna Mexikóban a biztos vezetés tudatában. Ennek eredménye az lett, hogy nulla ponttal zárt, Prost pedig nyerni tudott.

részletek

Azonnal összeütközött a két Haas

Tovább tart az amerikai istálló vesszőfutása, a Brit Nagydíjon sem termett számukra babér. Bár bíztak a versenytempóban, alig néhány méter után a két pilóta összekoccant és mindketten kiestek.

részletek

Zanardi: Ha tíz lábam lenne, akkor sem vezetnék úgy, mint Farfus

Teljesen más utat járt be a két BMW M8 a Daytonai 24 óráson. Augusto Farfusék megnyerték kategóriájukat, Alex Zanardiék egységének viszont komoly gondjaik adódtak, az olasz így is elégedett.

részletek

Hamilton fent, Bottas lent

Bár idén elképesztő balszerencse üldözte Valtteri Bottast, tagadhatatlanul gyengébb teljesítményt nyújtott, mint ötszörös világbajnok csapattársa. Hol ment el ennyire ez a szezon?

részletek
Olvastad már?