Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 3. vasárnap

Defekt

A rázókövekre gyanakszik a Mercedes

Négy pilótának is a bal első gumija lett defektes a Katari Nagydíjon, ez pedig többek között a Mercedesnek is keresztbe tett. Az istálló vezető pályamérnökének van egy elképzelése az okokról.

részletek

Perez: A virtuális biztonsági autó keresztbe tett

Sergio Perez remek versenyt futott a gyenge 11. helyről rajtolva. A dobogóra is lett volna reális esélye, de a gumikkal való óvatosság és a végén a VSC meghozta a sikert Alonsónak.

részletek

Alpine: Ha féltünk volna a defekttől, gumit cseréltünk volna

A francia istálló ügyvezetője szerint egyáltalán nem tartottak attól, hogy balesetveszélyes Esteban Ocon abroncsa. A Török Nagydíjat kerékcsere nélkül teljesítő pilótánál kockáztattak, kifizetődött.

részletek

Pirelli: A csapatok okozták a defekteket

Az F1 gumibeszállítója szerint Verstappen és Stroll bakui balesetét is az okozta, hogy az érintett csapatok az elvártnál alacsonyabb nyomással használták az abroncsokat. Szabályt mégsem szegtek.

részletek

Megjött a Pirelli vizsgálatának eredménye – új szabályokat is bevezetnek

A csapatok betartották az előírásokat és nem volt gyártási hiba – állapította meg a Pirelli a bakui defektek utáni vizsgálatban. „Kerületi repedés történt a belső oldalfalon, amely a gumi futási állapotához köthető” – közölte a gyártó.

részletek

Nem a Pirelli volt a hibás, hanem a csapatok maguknak köszönhetik a defekteket?

Bakuban az egyik legsarkalatosabb pont a bal hátsó kerekek teherbírása volt, ketten is óriási sebességnél szenvedtek defektet. A gyártó arra jutott, hogy a csapatok trükközése okozta a bajt.

részletek

Törmelék okozhatta a defekteket a Pirelli szerint

Lance Stroll balesete és Max Verstappen drámai búcsúja után Bakuban össztűz zúdult a Pirellire. Az olasz gumigyártó vizsgálatot indít, ám szerintük a két bal hátsó defektet nem konstrukciós vagy gyártási hiba okozta.

részletek

Kiderítette a defektek okait a Pirelli

Alapos vizsgálatot indított a gumigyártó a Brit GP hajrájában történtek után: elmondásuk szerint a rendkívül hosszú etapok és a pálya karakterisztikája együtt vezettek a meghibásodásokhoz.

részletek

Podcast: Hamilton három keréken nyerte a defektkáoszt

Defektcunamit eredményezett a csapatok kockáztatása, Hamilton azonban három keréken is behozta az autót a célba – remekelt a Renault, égett a Racing Point, nem értjük az Albon-jelenséget és COVID-fertőzött-e Perez valójában?

részletek

Hamilton törmelékre gyanakszik, vizsgálódik a Pirelli

A futamot kvázi három keréken megnyerő brit szerint Raikkönen szárnydarabjai okozhatták a gumi meghibásodását a hajrában. A Pirelli alapos és gyors vizsgálatot tervez a napokban.

részletek

Óriási durranással robbant fel a kamion kereke

Még a felvételt rögzítő autós kamerája is beleremegett, ahogy az előtte haladó kamion kereke eldurrant egy defekt miatt – hatalmas szerencse, hogy nem lett belőle baleset.

részletek

Senna hatalmas taktikai hibája Mexikóban

1990-ben borzalmasan eltaktikázta magát a McLaren-Honda és Ayrton Senna Mexikóban a biztos vezetés tudatában. Ennek eredménye az lett, hogy nulla ponttal zárt, Prost pedig nyerni tudott.

részletek