DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

A kisebb létszám ellenére sem lassulnak a bokszkiállások

Mivel elsősorban a nem mérnöki részét vágták meg a személyzetnek a járványügyi korlátozások miatt, a limitált létszám nem lesz kihatással a kerékcserékre – véli a Ferrari sportigazgatója.

Sok szempontból teljesen másképp fognak kinézni egy ideig a Formula-1-es versenyhétvégék, mint azokat megszokhattuk: nem lesznek például dobogóceremóniák, s a csapatoknak is át kellett alakítaniuk a működésüket. Mindenekelőtt azért, mert 80 főben limitálták a létszámukat, mindez azonban Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója szerint a bokszkiállásokra például nem fogja rányomni a bélyegét:

ferrari-boksz-teszt-1



„Most az összes személyzetre vonatkozó limitünk van, amely korábban nem volt, méghozzá 80 fő. Éppen ezért főként a nem technikai személyzetet kellett megvágnunk. Emiatt a bokszutcai és mérnöki műveleteket mindez nem annyira érinti” – magyarázta Mekies, akinek szavait a Motorsport.com szaklap idézi. „Persze azért picit érinti, mert globális felelősségtudatból a korlátozástól függetlenül is igyekszünk a lehető legkevesebb embert kivinni a pályára. De összességében nem fogunk nagy változást látni a bokszban dolgozó emberek létszámát illetően.”

„Úgy csökkentettük a létszámot, hogy amit csak lehet, távolról próbáljunk megoldani. Nálunk itt például lesz egy „párhuzamos boksz”, egy távoli garázs, amely segíti a működésünket. Szóval amit csak lehet, távolról csinálunk, és biztos vagyok benne, hogy így tesz a többi csapat és az FIA is. Viszont ami a bokszkiállásokat illeti, ugyanazokat a folyamatokat fogjuk látni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: