Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 8. szerda
F1

Saját csapattagjait is elkülöníti a Ferrari

A világjárvány miatt az FIA által előírt protokolloknál is szigorúbb szabályok bevezetését tervezi a Ferrari. Buborék a buborékban, ami egy még nagyobb buborékban van – ahogy ők magyarázták.

Rendkívüli előírásokkal készül a Ferrari a jövő héten rajtoló 2020-as Formula-1-es idényre. A világjárvány miatt közel négy hónappal elhalasztott szezonnyitón az olasz csapat a központilag meghatározott protokollokat saját előírásaival bővíti ki. Erről a csapat sportigazgatója, Laurent Mekies nyilatkozott.

 ferrari-teszt-muegllo1„Az egész paddock egy buborék lesz, mindenkire ugyanazok az előírások fognak vonatkozni. Emellett a paddockon belül minden csapat külön buborékba kerül; azon belül és azon kívül is minimum lesz az érintkezések száma. A soron következő versenyeken nem fogunk olyat látni, hogy egy bizonyos istálló embere egy másik istállóéval cseveg” – magyarázta, majd rátért a Ferrari saját korlátozásaira. „A csapaton belül további buborékokat alakítunk ki. A 16-os autó és az 5-ös autó buborékján belül lesznek a mérnökök, szerelők stb. Miért? Így készülünk esetleges pozitív esetre.”

A saját emberei vegyülését egyébként is lehetetlen betartani egy F1-es versenycsapatnak, hiszen például egy sürgős motorcseréhez kevés az egy autóra jutó személyzet. De csak ilyen esetekben engedélyezett a másokkal való érintkezés.

Az F1 járványügyi intézkedéseinek egyik alappilére a versenyre kilátogatók rendszeres tesztelése. Eredetileg minden második napon mintát vettek volna a paddockban tartózkodóktól, de a járvány azóta enyhült annyit, hogy ezen némileg lazítsanak. Mekies abban bízik, a jövőben elég lesz ennél is ritkábban tesztelni. „Egy ponton szó volt a kétnaponta esedékes tesztelésről, de ezt öt napra módosítottuk. A következő hetekben ez a protokoll biztosan fog még változni. Remélem, hogy lazább irányba” – idézte őt a Racer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?