Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. november 29. hétfő
F1

Villeneuve óta először vezetett versenyben kanadai pilóta

Lance Stroll alaposan odatette magát Németországban, fantasztikus versenyzéssel és kiválóan időzített bokszkiállásával még a mezőny élén is állt, végül negyedik lett. Még egy trükköt is bevetett.

A Racing Point istállónál feltűnően elbillentek az erőviszonyok az eddigi szezonban Sergio Perez javára, Lance Stroll inkább csak esett-kelt, az időmérő edzéseken különösen szenvedett folyamatosan. Hockenheimben sem indult jó helyről, de taktikus, megbízható versenyzéssel jelentkezett, majd kulcsfontosságú pillanatban jól döntött(ek), amikor elsőként bevállalták végleg a slick abroncsot.

Stroll különleges módját választotta a pálya felmérésének a lassú tempó közben, nyitott sisakrostéllyal vizsgálgatta, fel lehet-e tenni már a száraz gumikat és végül arra a következtetésre jutottak, hogy igen. Ezzel hatalmasat nyert a kanadai, mivel a zöld jelzésnél 2-3 körön belül mindenki követni kényszerült őt, csak a riválisok jóval többet veszítettek. A legokosabban Stroll és Danyiil Kvjat döntött, az orosz végül dobogóra is került.

Merész, de kifizetődő kockáztatás volt Strollnak a száraz gumi


Első ízben fordult elő Jacques Villeneuve uralkodása (1997) óta, hogy kanadai pilóta vezette a mezőnyt, végül egy kis csalódásként élte meg, hogy kevéssel lemaradt a dobogóról. „Nagyon boldog vagyok, de kicsit peches is, hogy kicsúszott a kezeim közül a dobogós hely. Volt olyan pontja a versenynek, amikor az élen álltam. Egy kis hibát vétettem, ekkor ment el mellettem Danyiil Kvjat. Hektikus futam volt, húsz körrel a vége előtt a legjobbkor váltottunk slickre” – nyilatkozta Lance Stroll a Sky Sports adásában.

Honnan tudta, hogy már érdemes feltenni a száraz abroncsokat? „Egy teljes körön át úgy vezettem végig, hogy nyitva volt a sisakrostélyom. Folyamatosan vizsgáltam mindenhol az aszfaltot, hogy jók lesznek-e már a slick gumik. Tudtuk, hogy ha bejön, akkor hatalmasat ugrunk előre a riválisokhoz képest, aki még interen voltak kint és óriási esélyek nyílnak” – magyarázta Stroll, aki pályafutása második legjobb eredményét érte el ezzel a negyedik helyezéssel.

Szüksége is lesz a Racing Pointnak az erős pontszerző helyekre, mert mai, kiváló eredményével a Toro Rosso-Honda nagyot kaszált, már az ötödik helyre jött fel az összetettben, Stroll istállója pedig nyolc pontra megközelítette a hatodik helyre visszacsúszó Renault-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?