Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 15. hétfő

Vezetés

Milyen szempontok alapján válasszunk napszemüveget vezetéshez?

Végre itt a nyár és vele együtt a ragyogó napsütés! Azonban ez nem mindig olyan örömteli érzés, mint amikor egy vendéglátóhely teraszán üldögélünk; kifejezetten zavaró tud lenni például vezetés közben. Szerencsére egy minőségi napszemüveg sokat tud javítani a helyzeten, így érdemes mindig a kocsiban tartani egy párat. Már csak az a kérdés, hogy milyet.

részletek

Tudatos tervezéssel a monotonitás ellen: Hasznos tippek hosszú utazáshoz

Mire kell figyelnünk, ha hosszú, monoton útszakaszon vezetünk? Mennyire vagyunk tudatos sofőrök? A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Hungarian Police Rallye Team Kft. közös, #közlekedjbiztonságosan kampánya a kulturált közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. Most a hosszabb utazást tervezőknek adnak néhány tanácsot.

részletek

Figyelemelvonás vezetés közben

Mit csinálunk járművezetés közben, ami részben vagy teljesen elvonja figyelmünket a navigációról? Mi az, amiről nem is gondolnánk, hogy akadályoz minket a koncentrációban, mégis felelős lehet egy balesetért? A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Hungarian Police Rallye Team Kft. közös, #közlekedjbiztonságosan kampánya, ami a biztonságos közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet, most választ ad ezekre a kérdésekre.

részletek

Sainz javulásra és győzelemre készül

A tavalyi szezon egyik legkellemesebb meglepetése Carlos Sainz teljesítménye volt a Ferrarinál, idén azonban messze elmarad Charles Leclerc-től. De hamarosan ez megváltozhat.

részletek

Minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai.

részletek

Hatékony vezetés: hogyan csökkenthetők az üzemanyagköltségek?

Sokaknál napi használatban van az autó, így nem meglepő, ha jelentős összeget költenek havonta üzemanyagra. Az emberek gyakran többet költenek üzemanyagra, mint lakhatásra vagy ételre, és a soha nem látott magasságokba szökő üzemanyagárakkal a helyzet kezd elszabadulni.

részletek

Hamilton: Verstappen erőszakos, én viszont nem

Lewis Hamilton úgy jellemezte jelenlegi legnagyobb riválisát, hogy pokoli agresszív és erőszakos a pályán. Ő maga azonban nem ilyen, csak igyekszik legyőzni az ilyen pilótákat is.

részletek

A távozó Raikkönen fontos tanácsa Bottasnak

Valtteri Bottas 2017 óta folyamatosan óriási nyomás alatt volt a Mercedesnél, Lewis Hamilton csapattársaként nem tudott kiteljesedni. A távozó korelnök, Kimi Raikkönen viszont adott neki egy tanácsot.

részletek

Continental: Digitális vezetési élmény

A felhasználói élmény értéket teremt: a Continental a vezetői tér (cockpit) egészét betöltő kijelző-megoldást fejleszt nagy számban sorozatgyártott járművek számára.

részletek

Ilyen érzés versenyautót vezetni a Hungaroringen

A Hungaroring már évtizedek óta foglalkoztatja a fantáziáját rengeteg F-1 rajongónak, legyen szó gyerekekről, tinédzserekről, felnőttekről és nyugdíjasokról. Elsősorban a Formula 1 (régebben Forma-1) tette híressé, és nem közismert, hogy a pályáz az év nemcsak egy rövid periódusában használják, hanem lehetőség van „egyszerű halandóknak” is megtapasztalniuk a Hungaroringet.

részletek

Látványosan felfújták Vettel gyengeségét

A négyszeres világbajnok német pilóta maga is megdöbbenéssel nézi, mennyire túltolja már a sajtó, hogy kevésbé stabil hátsó résszel rendelkező autóval ő gyenge lenne. Vettel úgy véli, ez így nem igaz.

részletek

Schumacher elkezdte szuperül érezni az autót

Mick Schumacher a balszerencsésen végződő első tesztnap után egy igazán jó másodikat zárt. Az autó tempója és megbízhatósága is biztató, a fiatal német pilóta a nap végére kiválóan érezte magát.

részletek