DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 5. vasárnap

Vezetés

Vezetés közben mindenre figyelünk, csak a vezetésre nem

Megkérdőjelezzük a közlekedési szabályokat, magunkat az átlagnál jobb sofőrnek tartjuk, másokat és a környezetet okoljuk a balesetek miatt, miközben stresszhelyzetben még a legnyugodtabb vezető is meggondolatlan lesz.

részletek

„Raikkönen rengeteg világbajnoki címet nyerhetett volna”

Sokak kedvence lett egyéni stílusa miatt a finn Jégember, de a bajnoki elsőséget, kiemelkedő képességei ellenére csak egyszer nyerte el. Pedig ha máshogy áll hozzá, sokkal több is lehetett volna.

részletek

Mansell: A mai F1-es autókat már egy ujjal is lehet vezetni

Teljesen más fizikális felkészültséget és erőt követel meg egy modern Formula-1-es autó vezetése, mint a 30-40 évvel ezelőttieké. Nigel Mansell rámutatott néhány fontos különbségre.

részletek

Legyél az ország legjobb fiatal sofőrje!

A Magyar Autóklub az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) támogatásával nagyszabású közlekedésbiztonsági és ügyességi versenyt hirdet 18-26 év közötti fiatalok számára.

részletek

Milyen szempontok alapján válasszunk napszemüveget vezetéshez?

Végre itt a nyár és vele együtt a ragyogó napsütés! Azonban ez nem mindig olyan örömteli érzés, mint amikor egy vendéglátóhely teraszán üldögélünk; kifejezetten zavaró tud lenni például vezetés közben. Szerencsére egy minőségi napszemüveg sokat tud javítani a helyzeten, így érdemes mindig a kocsiban tartani egy párat. Már csak az a kérdés, hogy milyet.

részletek

Tudatos tervezéssel a monotonitás ellen: Hasznos tippek hosszú utazáshoz

Mire kell figyelnünk, ha hosszú, monoton útszakaszon vezetünk? Mennyire vagyunk tudatos sofőrök? A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Hungarian Police Rallye Team Kft. közös, #közlekedjbiztonságosan kampánya a kulturált közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. Most a hosszabb utazást tervezőknek adnak néhány tanácsot.

részletek

Figyelemelvonás vezetés közben

Mit csinálunk járművezetés közben, ami részben vagy teljesen elvonja figyelmünket a navigációról? Mi az, amiről nem is gondolnánk, hogy akadályoz minket a koncentrációban, mégis felelős lehet egy balesetért? A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Hungarian Police Rallye Team Kft. közös, #közlekedjbiztonságosan kampánya, ami a biztonságos közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet, most választ ad ezekre a kérdésekre.

részletek

Sainz javulásra és győzelemre készül

A tavalyi szezon egyik legkellemesebb meglepetése Carlos Sainz teljesítménye volt a Ferrarinál, idén azonban messze elmarad Charles Leclerc-től. De hamarosan ez megváltozhat.

részletek

Minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai.

részletek

Hatékony vezetés: hogyan csökkenthetők az üzemanyagköltségek?

Sokaknál napi használatban van az autó, így nem meglepő, ha jelentős összeget költenek havonta üzemanyagra. Az emberek gyakran többet költenek üzemanyagra, mint lakhatásra vagy ételre, és a soha nem látott magasságokba szökő üzemanyagárakkal a helyzet kezd elszabadulni.

részletek

Hamilton: Verstappen erőszakos, én viszont nem

Lewis Hamilton úgy jellemezte jelenlegi legnagyobb riválisát, hogy pokoli agresszív és erőszakos a pályán. Ő maga azonban nem ilyen, csak igyekszik legyőzni az ilyen pilótákat is.

részletek

A távozó Raikkönen fontos tanácsa Bottasnak

Valtteri Bottas 2017 óta folyamatosan óriási nyomás alatt volt a Mercedesnél, Lewis Hamilton csapattársaként nem tudott kiteljesedni. A távozó korelnök, Kimi Raikkönen viszont adott neki egy tanácsot.

részletek