DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher először vezetett F1-es futamot

Mick Schumacher pályafutása során először vezetett Formula-1-es versenyen. A néhány méter dicsőség azonban sokba került, mert a rossz stratégia miatt történhetett ez így.

Ha mindez húsz évvel ezelőtt történik, senki fel sem kapja a fejét, hogy Schumacher az élen áll Suzukában, a Japán Nagydíjon. Idén azonban Mick Schumacher egy Haasszal mondhatta el ezt magáról, bár a dicsőség csak néhány méteren át tartott, mert Max Verstappen a célegyenes végére már meg is előzte a hétszeres világbajnok fiát. Így is emlékezetes maradhat számára, hogy az élen állt, ám ez azért is következhetett be, mert rossz stratégiát választott, amikor két kör múlva bejött a bokszba átmeneti esőgumikért, teljesen utolsóként térhetett vissza.

A pontszerzésre így esélye sem maradt. „Az autónk most nagyon erős volt, különösen éppen az átmeneti esőgumikon. Nagy kár, hogy túl későn döntöttünk úgy, hogy feltesszük az intermediate-gumikat” – ecsetelte véleményét Mick Schumacher a Japán Nagydíjat elemezve.

schumacher-vezet

Mick Schumacher néhány másodpercig az élen állt Suzukában


„Egyértelmű pozitívumként éltem meg, hogy egy ideig a harmadik helyen haladtam, sőt, életemben először néhány méteren át vezethettem is a futamot. A stratégia azonban nem jött be, komoly pontszerzési esélyünk volt, de nem sikerült megragadnunk. Ezúttal megvolt az ehhez kellő tempónk” – tette hozzá a német pilóta.

Günther Steiner csapatfőnök is elismerte, ezúttal a stratégia terén nem hoztak jó döntéseket, ez pedig súlyosan vissza is ütött. De úgy gondolja, utólag természetesen mindenki okos és tökéletesen látja, hogyan kellett volna dönteni, a csapat is ki fogja elemezni a suzukai stratégiát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: