DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz javulásra és győzelemre készül

A tavalyi szezon egyik legkellemesebb meglepetése Carlos Sainz teljesítménye volt a Ferrarinál, idén azonban messze elmarad Charles Leclerc-től. De hamarosan ez megváltozhat.

Bár 2021-ben Carlos Sainz egyenletesebb, jobb teljesítményt nyújtott csapattársánál és végül Leclerc előtt is végzett a tabellán. Idén egyelőre teljesen megváltozott a helyzet, a monacói sokkal gyorsabb az időmérőkön és általában a versenytempó tekintetében is, a tabellán pedig alaposan meglógott spanyol vetélytársától.

Carlos Sainz tudja, mire van szüksége ahhoz, hogy ismét partiban legyen Leclerc-rel és ismét a győzelmekért csatázhasson, ami véleménye szerint a második félévben el is fog jönni számára. A spanyol eddig 147 futamon vett részt és bár többször is közel került ehhez, még nem sikerült nyernie.

„Kicsit még gyorsulnom kell ezzel az új autóval. Nagyjából egy-két tizedmásodpercnyi javulásra van szükségem az időmérős és a versenytempó tekintetében is. Amennyiben ezt a hiányzó 1-2 tizedet meglelem, ahogy az előző szezon második felében sikerült meglelnem a tavalyi konstrukciójú autóval, akkor ugyanúgy csatázhatok én is az első helyekért” – mondta el véleményét Sainz a Formula1 hivatalos weboldalán.

Sainz úgy érzi, a második félévre az új autót is meg fogja szokni, ahogy a tavalyit is sikerült


„Minél előbb sikerül rátalálnom, annál előbb jöhet össze végre az első győzelmem. Folyamatosan és keményen dolgozom azért, hogy ez sikerüljön. Ha megnézzük a belső kamerás felvételeimet, tökéletesen látható, hogy nem találom még az összhangot az új autóval, leginkább a tavalyi évvel összehasonlítva. Nem tudok természetes nyugalommal vezetni.”

„A gép túlságosan kihegyezett ahhoz képest, ahogy én szeretem, hogy egy versenyautó viselkedjen, ez okozza a problémát. Ilyenkor a sikerhez vagy az ember alakítja a vezetési stílusát az autó viselkedéséhez, vagy az autót sikerül úgy megváltoztatni, hogy az jobban kedvezzen a pilóta stílusához.”

„Ennek megoldásához idő kell. Az ember nyilván próbálgatja és igyekszik megszokni a vezetését, de a kísérletezés hibákhoz vezet, ennek a folyamatnak járok egyelőre a közepén. Amilyen gyorsan csak lehet, próbálom javítani a hibáimat. Kicsit még szoknom kell, hogy az első versenyhétvégétől kezdve egy remek, versenyképes autóval rendelkezem, egyelőre szokatlan élmény ez nekem. De rengeteg verseny van még hátra, meg fogom oldani a gondjaimat” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: