DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Milyen szempontok alapján válasszunk napszemüveget vezetéshez?

Végre itt a nyár és vele együtt a ragyogó napsütés! Azonban ez nem mindig olyan örömteli érzés, mint amikor egy vendéglátóhely teraszán üldögélünk; kifejezetten zavaró tud lenni például vezetés közben. Szerencsére egy minőségi napszemüveg sokat tud javítani a helyzeten, így érdemes mindig a kocsiban tartani egy párat. Már csak az a kérdés, hogy milyet.

Minden sofőr barátja: minőségi és sportos napszemüveg

Az eredetileg motocross-hoz kifejlesztett, és azóta sikeres sport márkává avanzsált Oakley története Jim Jannard nevéhez fűződik. A sikeres motocross versenyző tapasztalatait felhasználva megalkotott egy olyan anyagot, ami nedvesség hatására nem válik csúszóssá, sőt, épp ellenkezőleg: jobb tapadást biztosít a viselője számára.

kep1milyenszempontokalapjanvalasszunknapszemuvegetvezeteshez_



Az Oakley napszemüvegek megálmodásakor elsősorban a minőség és a kényelem került a tervezők fókuszába. Sportos külalakja miatt kevésbé tartozik a mainstream szemüvegkeretek közé, mégis sokan szeretik utcai viseletként is, ha egy Oakley napszemüveg védi őket az erőteljes napsugaraktól, a volán mögött pedig kifejezetten jól funkcionál ez a praktikumra építő márka.

Fő a biztonság! - Oakley sport napszemüveg és az UV védelem

Minden felelősségteljes sofőr tudja, hogy a közlekedés során a biztonság a legelső. De nincs ez másképp a napszemüveg választáskor sem! Mindegy, hogy a napszemüveg Oakley vagy más márka fémjelzi, az UV védelem mindennél fontosabb.

Az UV a napsugaraknak az ultraibolya tartománya. Ez a sugárzás komoly problémákat okoz a bőrnek és a szemeknek egyaránt. Az UV400-as jelzéssel ellátott lencsék 400 nanométerig 100%-ban kiszűrik ezeket a káros sugarakat, ami védelmet biztosít szemünk számára.

A védelem mellett a látáskomfort is fontos, kiváltképp vezetés közben. A hosszú utazások során szemünk könnyen elfárad, ezért kiemelkedően fontos, hogy a napszemüveg viselése közben kontrasztos képet lássunk és védjen a káprázásokkal, vakító fénysugarakkal szemben.

Sportos és maszkulin - Oakley férfi napszemüveg

Az Oakley napszemüveg férfi modelljei többnyire sportos és maszkulin formavilágot tükröznek. Szögletes és ívelt vonalvezetés, élénk és visszafogottabb színek egyaránt megtalálhatók a dizájn palettáján. Ennek köszönheti, hogy sokan nem csak sportoláshoz, hanem hétköznapi viseletnek is az olyan népszerű modelleket választják, mint az Oakley Holbrook vagy az Oakley Sylas.

Nyilvánvaló, hogy ennek ellenére nem mindenki részesíti előnyben ezt a vonalat a hétköznapokban, azonban a vezetős napszemüveg szerepét hibátlanul betölti, hiszen kényelmes, praktikus és azt a minőséget képviseli, amire egy hosszú úton is számíthatunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: