DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 29. csütörtök

(x)

4 dolog, ami segíthet elütni az időt a 2024-es szezonig

Márciusban indul az idei Forma 1-es szezon, ám addig is van még pár szabad hétvége, amit érdemes programmal feltölteni. Ha már te is alig várod, hogy újra elinduljon a hajsza a győzelemért, akkor biztosan ismerős az érzés, hogy ilyenkor szinte vánszorog az idő. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány program ötletet, ami segíthet elütni azt és közben szenvedélyednek is hódolhatsz, amíg várakozol.

részletek

Hogyan maradnak észnél a Forma1-es pilóták a rengeteg versenykör után is?

A Hungaroringen egy Forma-1-es verseny 70 kör hosszú, de előfordulnak ennél is több körös versenyek is – például a 78 körből álló monacói nagydíj. A versenyeket sokszor még a tévében nézve is nehéz követni, felfoghatatlannak tűnik tehát, az autóban ülve a pilóták hogyan tudnak ennyi ideig koncentrálni és a másodperc töredéke döntéseket hozni – főleg ilyen sebességnél. Mutatunk néhány tippet, amely a világ legjobbjai mellett nekünk is segíthet!

részletek

Ezt tehetjük az időskori memóriazavar elkerülése ellen

Mivel sokan tapasztalják idősebb ismerőseiken a demencia jeleit, az emberek többsége fél attól, hogy hogy őt is utoléri majd ez a betegség. Jó hír azonban, hogy az időskori memóriazavar megelőzhető!

részletek

Gépjármű adásvételi szerződés - Menjen biztosra autóvásárlásnál!

Napjainkban megállapítható, hogy mind az új mind a használtautó piac fellendülésben van. Éppen ezért az egyik leggyakoribb szerződéstípussá vált a gépjármű adásvételi szerződés. A felek érdekeit figyelembe véve, mindig gondoskodjunk az írásbeli adásvételi szerződés megkötéséről, ügyelve a kötelező tartalmi elemekre. Cikkünkben megnézzük a szerződés legfőbb elemeit, megmutatjuk a gépjármű lekérdezés leggyorsabb módját is, valamint mutatunk egy alternatívát a szerződés legegyszerűbb elkészítésére is.

részletek

Kötelező biztosítás felmondása – Gyakori kérdések válaszokkal együtt

Ha négy vagy két keréken gurulsz, érdemes most az újév beköszöntével a kötelező biztosításodat felülvizsgálni és jobb ajánlat ellenében biztosítót váltani. Hogyan lehet gyorsan és könnyedén a kötelező biztosítást felmondani, majd újat kötni? Az ezzel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és válaszokat itt találod!

részletek

Túl nagy a zaj? Védjük a fülünket és hallásunkat!

A zajterhelés olyan probléma, amiről keveset hallunk, pedig a mindennapi életben és a munkahelyeken is komoly hatással lehet az egészségünkre. A zajszennyezés nem csupán kellemetlenséget okoz, de hosszú távon komoly egészségügyi kockázatokkal járhat. A fülünk és hallásunk védelme kiemelten fontos, és törvényi előírások is szabályozzák, hogyan kell kezelni a nagyobb zajterhelést a munkahelyeken.

részletek

Közel a kriptokáosz! Melyik kripto marad fent az áresés idején?

A kriptopiac jelenleg jelentős ingadozással néz szembe, egy nagyobb összeomlás a Bitcoint 40 000 dollár körüli szintre küldte, és hatással volt más nagy kriptopénzekre is, mint az Ethereum, a Solana és az XRP.

részletek

Hogyan befolyásolja a SUP evező a teljesítményedet a vízen?

A SUP egy roppant izgalmas és újkeletűnek mondható sportolási lehetőség. Számos előnyei közül érdemes megemlíteni az aktív testmozgást és a természettel való szorosabb kapcsolódást. Egy evező kiválasztása azonban roppant nehéz feladat, hiszen úgy kell választanunk, hogy az befolyásolja majd a teljesítményünket is. Cikkünkben annak jártunk utána hogyan érdemes evezőt választani?

részletek

Mitől olyan impozáns a pilóták megjelenése? 5 dolog, amit elleshetünk tőlük

A Forma-1 nem csak a versenyzésről szól: a pályán kívüli élet, a médiaesemények és a hivatalos megjelenések mind-mind olyan elemek, amelyek kulcsszerepet játszanak a sportág népszerűségében, és így a versenyzők életében. A nagy nemzetközi figyelem miatt talán nem meglepő, hogy a Forma-1-es pilóták megjelenése szinte mindig kifinomult, karizmatikus és kifogástalan. De mégis miben áll a titkuk? Milyen gyakorlatokat, szokásokat érdemes átvenni tőlük?

részletek

Bőgő motorok helyett fenntartható futamok – Villanyautók a motorsportban

Az elektromos autók egyre nagyobb teret hódítanak a közúti közlekedésben, de vajon hogyan alakul a helyzetük a motorsportban? A versenyzés hagyományosan a benzines és dízel motorok birodalma volt, amelyek üvöltő hangja, füstje és szaga elválaszthatatlan része volt az autósportoknak.

részletek

4 befektetés, amivel előre készülhetsz gyermeked születésére

Amelyik szülő már előre tervez a gyermeke jövőjét illetően, az nem is tudna nagyobb ajándékot adni születendő csemetéjének ennél. Viszont amíg a pici nem jött világra, addig a megszokott megtakarításokat nem tudjuk igénybe venni, viszont más típusúakat igen. Az alábbiakban bemutatunk négy olyan lehetőséget, ami kiváló választás lesz a csemeténk születése előtti megtakarítás elkezdésére.

részletek

Használt Kerékpárok Piaca: Hol Találhatod a Legjobb Ajánlatokat?

Kerékpárt venni manapság egyre jobban hasonlít az autóvásárláshoz – sőt, egy-két új bicikli ára esetenként akár magasabb lehet, mint egy használt autóé. Ha úgy érzed, eljött az ideje felfrissíteni a kerékpártudásodat, de nem szívesen szánnál százezreket egy újabb darabra, segítünk, hogyan találhatod meg a legjobb használt kerékpárokat a piacon!

részletek