Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. július 30. péntek

Autó

A vadonatúj Lexus NX

A vadonatúj NX új fejezetet nyit a Lexus számára, ugyanis külső és belső formatervével, valamint hajtásláncaival egyaránt új irányokba tart, beleértve a Lexus történelmének első plug-in hibrid hajtását. A továbbfejlesztett menetdinamika még élvezetesebb és közvetlenebb vezetési élményt kínál, az új generációs médiarendszerek és kapcsolódási lehetőségek pedig szorosabb köteléket fonnak a felhasználó és a jármű közé. Fejlett technológiák fokozzák a biztonságot, a kényelmet és a praktikumot.

részletek

Ütközés lett a szinkrontolatás vége

Kissé mulatságos jelenetet rögzített egy kamera: az út két oldalán egyszerre döntött úgy két sofőr, hogy kitolat az útra, aminek az lett az eredménye, hogy összekoccant a két autó hátulja.

részletek

Kiütéssel győzött a Toyota GR Supra a Ford Mustang Mach 1 ellen

Hiába erősebb és több a hengere, az amerikai izomautó gyorsulásban nem bírt a Toyota sport modelljével.

részletek

Határozottan sportos, rendkívül elegáns a Toyota Crown két különkiadása

Két limitált kiadással teszi kívánatosabbá belpiacos zászlóshajóját a Toyota. A Crown RS Limited II a dinamikus megjelenésre helyezi a hangsúlyt, míg a Crown S Elegance Style III luxusautókat idézően igényes részleteivel nyűgöz le.

részletek

Élsportoló mindennapos használatra – Az új Audi RS 3

Álló helyzetből 3,8 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órára, akár 290 kilométer/óra végsebesség, RS Torque Splitter, fél-slick gumiabroncsok és RS-specifikus menetüzemmódok – az új Audi RS 3 (üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km)*: 8,8 – 8,2; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km)*: 201 – 188) a legmagasabb szinten kínálja menetdinamikáját, piaci szegmensének csúcsértékeivel. A 294 kW (400 LE) teljesítményű öthengeres aggregát révén valódi sikermotor gondoskodik dinamikus gyorsulásról és érzelemdús hangról. Az átdolgozott erőforrás most 500 newtonméter forgatónyomatékot produkál, mégpedig a korábbiaknál is érzékenyebb gázadási reakciók mentén. Az RS 3** egyebek mellett szélesített karosszériával, RS sportkipufogó-rendszerrel és a versenysportban használatos cockpit-kijelzőkkel juttatja kifejezésre sportos génjeit.

részletek

Hogyan óvjuk autónkat a felhőszakadás okozta károsodásoktól?

A szélsőséges időjárási viszonyok, főként az egyre gyakoribb felhőszakadások következtében lezúduló vízmennyiség nagymértékben megnehezíti a közlekedést. Számos autó és autós kerül nehéz helyzetbe az utak járhatatlansága vagy a gépjármű meghibásodása miatt. Ugyanakkor tehetünk mi is valamit annak érdekében, hogy autónk kevésbé sérüljön az ilyen helyzetekben.

részletek

Ismét nő az érdeklődés a használt autók iránt

A koronavírus okozta visszaesést követően 2021 első félévében újra magára talált a használt autó piac: január és június vége között 394.995 autóátírást regisztráltak hazánkban, amely 5,7 százalékkal szárnyalta túl 2020 hasonló időszakának eredményét. A statisztikák alapján a használt autó import még mindig lefelé ível, bár az utóbbi hónapokban kezd magára találni a terület – derül ki a Datahouse adataiból.

részletek

Videó: Elszabadult a kerék a körforgalomban

Nem mindennapi eset történt kedd délután az M85-M1 csomópontjában. Ugyanis egy teherautó menet közben „elhagyta” két kerekét is. Az egyik elszabadult kerék végigpattogott a körforgalomban.

részletek

Az új Opel Astra: magabiztos, elektromosított és hatékony

Az alapjaiban új Astrával a német márka új fejezetet nyit: a kompakt modell története során először elektomosított hajtással is elérhető.

részletek

Kompakt sportkupét fejleszthet a Lexus

Több iparági forrás szerint a Lexus lefelé bővítené kupékínálatát. Az LC és az RC alá besoroló modell alapját az új generációs Toyota GR 86 adhatná, de komoly változásokra számítunk – a lemezek szintjén és azok mögött is.

részletek

Exkluzív limitált szériákkal bővül a BMW X5, a BMW X6 és a BMW X7 portfóliója

A BMW X5 és a BMW X6 modellpárosa a hamisítatlan felszereltségi részleteket egyesítő Black Vermilion különkiadással gazdagodik, miközben a BMW X7 fejedelmi kisugárzását Frozen Black metál különkiadás hangsúlyozza tovább.

részletek

Itt az új Kia Sportage, a tökéletes városi SUV

A Sportage ötödik generációját már az alapoktól a tökéletes városi SUV megalkotásának céljával tervezték.

részletek
Olvastad már?