DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 31. kedd

Autó

Először jelenik meg a nagyközönség előtt a digitális álcamintás új ID.7

Függöny fel: 2023. január 5. és 8. között a Volkswagen Group of America a Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) szakkiállítás alkalmával – intelligens álcázással – bemutatja a márka első olyan tisztán elektromos hajtásrendszerű limuzinját, amely már a Moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épül, az ID.7 modellt. A többrétegű fényezéssel alkalmazott, egyedülálló álcatechnológia révén az autó egyes felületei fényt bocsáthatnak ki, ami interaktív módon szimbolizálja az ID.-család jövőbeni csúcsmodellje digitalizációjának újabb lépését. Az elsőként Kínában bemutatott ID. AERO tanulmány korábban már betekintést kínált az új modellre, amelyet különösen aerodinamikus formai nyelvezet jellemez és akár 700 kilométer (WLTP) hatótávot is lehetővé tesz. A Volkswagen Group of America így hat év után egészen különleges termékkel térhet vissza a CES rendezvényére, a világ legnagyobb elektronikai szakkiállítására.

részletek

Lamborghini Huracant állítottak meg a rendőrök Budapesten – videó

Balogh Dániel videózta le a jelenetet, amikor a rendőrök kivették a budapesti forgalomból a Lamborghini Huracant.

részletek

Ausztriai utazás autóval: Teljes útikönyv 2023

Európa egyik legszebb országát szeretné izgalmas módon felfedezni? Akkor az ausztriai autós utazásnak rajta kell lennie a listáján! Látványos tájaival, élettel teli városaival és kulturális sokszínűségével ez az ország rengeteg lehetőséget kínál a felfedezésre a járműve kényelmében és biztonságában.

részletek

Bemutatkozik Las Vegasban a BMW i Vision DEE tanulmányautó

A Las Vegasban megrendezett 2023-as Szórakoztató Elektronikai Kiállítás (CES – Consumer Electronics Show) reflektorfényeinek kereszttüzében a BMW Group az autóban és az autón kívül átélhető digitális élmény jövőképébe enged betekintést.

részletek

Porsche Approved – használt Porsche biztos kézből

A valaha gyártott Porschék jelentős hányada még mind a mai napig az utakat rója – mi más kelthetne nagyobb bizalmat egy márka használt modelljei iránt, mint ez a tény?

részletek

Menetpróba - Ford Mustang Mach-E Extended Range AWD

A kék ovál első, direkt villanyautónak tervezett modellje igen látványos darab. Elsőre talán meghökkentő, mivé vált a legendás sportkocsi, de a tesztút végén kijelenthető: jogosan viseli a vadlovas jelvényt.

részletek

700 lóerős csoda Csehországból

Mindössze 89 darab készül a legendás Praga márka csúcstechnikájából, ami a Bohema nevet kapta. Az autót a korábbi F1-es pilóta, Romain Grosjean segítségével fejlesztették, a teljesítménye pedig magért beszél.

részletek

Az úttörő – húsz éves a Porsche Cayenne

Egy Porsche karaktervonásai és élvezetes vezethetősége egy hétköznapi, családi használatra tökéletes terepjáróba öntve. Nagyjából így szólt az ötlet, amely életre hívta a Porsche Cayenne-t, amelynek legelső generációja 2002-ben rajtolt el.

részletek

Menetpróba - Lexus UX300e

A távol-keleti prémiumgyártó is beállt a sorba és elkészítette az első teljesen elektromos járművét, amely természetesen szabadidő-autó, és az sem kérdés, hogy hozza a konkurencia számait.

részletek

Így lesz biztonságos a téli autózás

Hamarosan elérkezik a december, ezzel együtt pedig a hideg idő is. A télhez közeledve érdemes végigmenni azokon a pontokon, amelyek segítenek felkészíteni az autónkat a fagyra, a hidegebb hónapokra. A Das WeltAuto segítséget nyújt ebben, a jármű karbantartása, megfelelő műszaki állapota ugyanis elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez a megváltozott körülményeknél.

részletek

Győri elektromos hajtásokkal mutatkozott be az új Audi Q8 e-tron

A prémiumgyártó 2018-ban az Audi e-tron-nal megkezdte az utat az e-mobilitás, egyben a négykarikás márka elektromos jövője felé. A modell azóta több tekintetben meghatározó szerepet tölt be az elektromos luxus SUV-k szegmensében.

részletek

A legkisebb, mégis impozáns szedán: megérkezett a Volvo S60

A nagy múltra visszatekintő svéd autómárkát mostanában inkább a SUV-okkal azonosítják, azonban nem ez az egyetlen kategória, amire a Volvo tervezői büszkék lehetnek. A gyártó számos figyelemreméltó kombit és szedánt is kiadott az idők során. Ahhoz hogy ez nyilvánvaló legyen, elég egy pillantást vetnünk az S60 modellre.

részletek