Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 12. szerda

Autó

Ettől lesz az új Toyota Yaris a legbiztonságosabb kisautó

A Toyota deklarált célja a vadonatúj Yaris fejlesztésekor deklaráltan az volt, hogy a világ legbiztonságosabb kisautóját építse meg. Az immáron Magyarországon is rendelhető modell alapfelszereltségként kínálja a legújabb generációs Toyota Safety Sense rendszert, amely a jelenleg elérhető legfejlettebb vezetéstámogató technológiák és aktív biztonsági rendszerek széles tárházát fogja csokorba. Ezek között helyet kapott a rendszerként együttműködő sávkövető asszisztens, távolságtartó tempomat és jelzőtábla felismerő rendszer, az éjjeli és nappali gyalogosészleléssel valamint nappali kerékpáros észleléssel működő ütközést megelőző biztonsági rendszer, vagy épp a kereszteződés kanyarodási asszisztens és a vészhelyzeti kormányzási asszisztens. Mindez, kiegészülve az ultramerev karosszériával és a középső légzsákkal biztosítja azt, hogy a Toyota Yaris valóban a világ legbiztonságosabb kisautója legyen.

részletek

LC Convertible Regatta Edition: Limitált szériás kabriót kínál a Lexus

A hatalmas várakozások övezte Lexus LC Convertible ősszel debütáló, szigorúan limitált szériás különleges kivitelének kék-fehér színvilága a luxusjachtok hangulatát idézi. A karosszéria gyönyörű formáit hatásosan emeli ki a Lexus exkluzív Strukturális Kék fényezése, amit fejlett pigment-technológiával alkottak meg a szakemberek, míg a kabint uraló fehér szín harmonikusan egészíti ki a mélykék külső fényezést.

részletek

Bemutatkozik a Toyota RAV4 Hybrid Black Edition

A világ legnépszerűbb SUV-ja, a szegmensének értékesítéseit hazánkban is vezető Toyota RAV4 várhatóan idén októbertől új, különleges változattal debütál. A sláger SUV egyedi változatát robosztus erőt sugárzó, egytónusú külső-belső színvilág jellemzi: az Éjfél Fekete karosszéria, a fekete hűtőrács, alsó légbeömlő, lökhárítók, tükörborítások, küszöbborítások, hátsó díszléc és légterelő, valamint a 19 colos, ragyogó feketére fényezett könnyűfém keréktárcsák már kívülről is meglehetősen impozánssá teszik a modellt, a képet azonban az ugyancsak fekete, kiváló minőségű szintetikus bőrkárpitozás teszi teljessé, amelyet szürke öltések finomítanak még tovább.

részletek

Bemutatták az Audi új OLED technolgiáját

2020-ban az Audi Q5 modell kínálatában mutatkozik be a világítástechnológia következő generációja, a digitális OLED technológia. A szerves fénykibocsátó diódáknak (az úgynevezett OLED-eknek) a hátsó világítótesteken való alkalmazását az Audi úttörő módon már 2016-ban megkezdte. A digitalizáció pedig most új korszakot nyitott. A technológia képes az utazás biztonságának növelésére és elsőként teszi lehetővé, hogy a hátsó lámpatestek világítási képét személyre szabhassák az ügyfelek.

részletek

A Jeep® Wrangler Recon visszatér

Megújulva tér vissza a kihívások világába a Jeep® Wrangler negyedik generációjának speciális változata, a Recon. Az egyedi megjelenésükről és páratlan képességeikről ismert Wrangler modellek különleges sorozata alaposan lerázta az út porát. A legmagasabb felszereltségű Rubicon kivitelre épülő újdonság sosem látott külső és belső jellemzőkkel várja a márka, illetve az utolérhetetlen tudású terepjárók szerelmeseit.

részletek

A T.50 újraértelmezi a szuperautó fogalmát

Aktív aerodinamikával, elképesztően könnyű karosszériával és bivalyerős V12-es motorral mutatkozott be az egykori F1-es tervező, Gordon Murray új közúti autója.

részletek

Cége támogatásából vett egy Lamborghinit, lecsukták

Egy amerikai vállalkozó sajátosan bánt a világjárvány miatt a cégének kiosztott segéllyel: többek között egy 90 milliós Lamborghinit vett belőle.

részletek

Ez a szőke hölgy kapott némi extrát a McLarenjéhez

Supercar Blondie beszerzett egy berendezést a McLarenjéhez és meg is mutatta, hogy hogyan működik - mindenki döntse el maga, hogy ez így mennyire hasznos.

részletek

Menetpróba - Skoda Octavia 1,5 TSI Ambition ACT

Az új padlólemez és a sok friss technológia már előre jelezte, mi várható a csehek teljesen megújult húzómodelljénél. Az újdonság prémium színvonalú belsővel és komoly elektronikai háttérrel érkezett.

részletek

Ötletes csomagszállító megoldások utazáshoz

Már gyárilag is bőséges hellyel szolgálnak a Skoda modelljei utasaik és csomagjaik számára, a KODIAQ, a SUPERB COMBI, az OCTAVIA COMBI vagy épp a SCALA például egyaránt piaci kategóriája legnagyobb csomagtartóját kínálja. Ám ha még ez sem bizonyulna elegendőnek, a Skoda választékában számos lehetőség sorakozik például kerékpárok és más sporteszközök, illetve terjedelmes tárgyak elhelyezésére. A Skoda Eredeti Tartozékokkal kényelmesen szállítható a további poggyász akár a tetőn, a hátsó kiegészítő csomagtartón vagy éppen az utánfutón.

részletek

Először együtt a CUPRA nagy teljesítményű termékcsaládja

Önálló márkaként történt beindítása, azaz 2018 óta a CUPRA a korszerű formatervezésen és a sportos teljesítményen alapuló, nagy teljesítményű gépkocsik teljes sorozatát fejlesztette ki: a CUPRA Atecát, a nagy teljesítményű szabadidő autót, a CUPRA Leont, amely az 5 ajtós és Kombi változatban egyaránt elérhető, és a CUPRA Formentort, a kizárólag a márka által kifejlesztett első crossovert (CUV), amely egy nagy teljesítményű autó előnyeit és egy SUV tulajdonságait egyesíti.

részletek

Kétirányú töltéstechnikát kutat az Audi

Fokozott hálózati stabilitás, mérsékelt elektromosáram-költségek és hozzájárulás a klímavédelemhez – ez az Audi és a Hager Group víziója. Az otthoni elektromosáram-hálózatba integrált elektromos autó alkotja a kétirányú töltés egy innovatív kutatási projektjének magját, ami különösen napelem-rendszerrel együttműködve kínálhat jelentős előnyöket. A napelem-fejlesztésű (PV) elektromos áram így átmenetileg tárolható és igény szerint felhasználható.

részletek
Olvastad már?