DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: A Mercedes direkt ajándékozta Bottasnak a győzelmet

A 2016-os bajnok szerint Lewis Hamilton abroncsai kibírták volna a Japán Nagydíj leintéséig, így teljesen biztos benne, hogy a Mercedes köszönete jeléül adta oda a győzelmet Valtteri Bottasnak.

Sebastian Vettel és Valtteri Bottas kétségtelenül kétkiállásos versenyt teljesített, de végül az ötszörös világbajnok brit pilótát is átállították ugyanerre a stratégiára. Sem Lewis Hamilton, sem Sebastian Vettel nem igazán értette, miért állt ki még egyszer a brit, miközben látszólag a gumikkal semmi probléma nem volt.

Korábbi csapattársa, Nico Rosberg azonban úgy véli, a Mercedes szándékosan ajándékozta Bottasnak a győzelmet, ezért hozta ki Hamiltont egy újabb kerékcserére, ezzel is próbálja a csapat megköszönni a finn idei áldozatos munkáját (az istállónak és Hamiltonnak).

Bottas gyorsabb volt, de a stratégia miatt megint veszített volna


„Abban a helyzetben két dolgot tehettek. Mondhatták volna Hamiltonnak, hogy engedje el Bottast maga mellett, de természetesen ezt nem akarták. A Mercedes éppen itt ünnepelhette újabb világbajnoki címét, egyáltalán nem tett volna jót az imázsuknak, ha ezt egy odaajándékozott győzelemmel teszik meg” – mondta el Rosberg szokásos elemzésében a Youtube-on.

„Ez volt minden, amit megtehettek. Nyilván egy kicsit vesztettek vele, de mivel így is biztos volt a bajnoki cím, ez bizonyult a legjobb opciónak. Ezzel vesztették el a kettős győzelmet, de legalább megmaradt Bottas magabiztossága. Ugyanakkor viszont világos, hogy ezzel egyidőben Hamilton elégedetlen volt egy kissé” – zárta gondolatait Nico Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: