DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Meglepett Hamilton második kerékcseréje

Sebastian Vettel remek teljesítménnyel szerezte meg a pole-pozíciót Suzukában, a futamon azonban a második helynek is örülnie kellett. Lélekben már arról is lemondott a verseny derekán.

A Ferrari német pilótája újra régi fényében csillogott a Japán Nagydíj időmérő edzésén, zsinórban kilenc vereség után legyőzte csapattársát és többi nagy riválisát is és megkaparintotta a pole-pozíciót. A futamot viszont már a rajt pillanataiban elrontotta, onnantól esélye sem volt elkapni a kiváló versenytempóval jelentkező Mercedesszel Bottast, Hamiltont azonban sikerült maga mögött tartania.

„A délelőttünk kiemelkedően jól sikerült, a délutánunk kevésbé, ha megnézzük az eredményeket. Sem Charles, sem én nem startoltunk jól, mindketten az élen harcolhattunk volna. Nem volt egyszerű dolgunk, de ismerjük el, hogy vetélytársaink egyszerűen gyorsabbnak bizonyultak ezen a napon, különösen Valtteri” – elemezte a suzukai versenyt Sebastian Vettel.

Vettel nem számított Hamilton második kerékcseréjére, de kihasználta a lehetőséget


„Őszinte leszek, nagyon meglepődtem, amikor Lewis másodszor is kerékcserére érkezett a bokszba, arra számítottam, hogy kint marad és egyetlen kiállással teljesíti a távot. Nem is voltunk elég gyorsak, Valtteri pedig annyival előttem volt már, hogy nem is erőltettem a túlzott felzárkózást, lehetetlen lett volna elkapnom őt. Igyekeztem az abroncsaimat kímélni, hogy ha hátulról megérkezik Lewis, még legyen annyi tartalékom, hogy jól sikerüljenek a kigyorsításaim, az egyenesben pedig némi előnyöm lesz. Ez a taktika működött is.”

„Nagyon boldog voltam, amikor megláttam a kockás zászlót. Nem akartam még egy ilyen ötkörös etapot teljesíteni, mint amit előtte.” Hogy aggódott-e Vettel, hogy büntetést kap az elrontott rajt miatt? „Tényleg nem tudom, az nyilvánvaló, hogy összességében egészen pocsék rajtot produkáltam.”

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas erre visszafogott nevetéssel reagáltak, a brit pedig odabökte: „Hazudsz! Ne már!” Vettel viszont nem zökkent ki az addigi gondolatmenetből. „Nem. Ha valaki a szó szoros értelmében kiugrik a rajtnál, egyértelmű, hogy elkapják és megbüntetik, úgyhogy azt gondolom, még éppen rendben volt” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: