DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Messze a legrosszabb napom

Még egy ötszörös világbajnoknak is alakulhat ilyen gyengén a versenye. Lewis Hamilton szerint hosszú ideje ez volt a legrosszabb napja, a pontzónán kívül végzett, ami a kieséseket nem nézve utoljára hat éve fordult elő.

A világbajnoki címvédő és a jelenlegi éllovas számára az időmérő a legjobb forgatókönyv szerint alakult, pole-pozíciót szerzett, miközben a két Ferrari a mezőny közepén, illetve hátulján végzett. A verseny elején is dominált a két ezüst autó, a félig esős, félig száraz pályán azonban Hamilton és Bottas is falhoz csapta a Mercedest, a finn ki is esett, a brit pedig végül tizenegyedikként látta meg a kockás zászlót.

Semmi pozitív dolgot nem tudott felhozni a vasárnapról a továbbra is stabil előnnyel a bajnokság első helyén álló ötszörös világbajnok, leginkább annak örül, hogy végre vége lett ennek a futamnak. Ha (nem túl gyakori) kieséseit nem vesszük, a 2013-as Spanyol Nagydíj óta első ízben fordult elő vele, hogy a versenyt a pontszerző helyeken kívül fejezte be.

Hamiltonnak semmi sem sikerült a Német Nagydíjon, még a pontszerzés sem


„Ez egy rossz hétvége volt, egy igazán rossz nap a mai. Igazából túl sok mindent nem is tudok elmondani, de valószínűleg ez hosszú idő óta messze a legrosszabb napom volt a sportágban. De élünk és folyamatosan tanulunk. Nem is igazán tudom, mi történt, hogy őszinte legyek, de örülök, hogy végre vége. Rengeteg verseny áll még előttünk, most arra kell összpontosítanunk, hogy újra összeszedjük magunkat minél előbb” – elemezte a Mercedes számára borzalmasan alakuló Német Nagydíjat Lewis Hamilton a Sky Sports interjújában.

Azon a ponton, ahol Charles Leclerc a falnak csapta a Ferrarit, néhány kör múlva Hamilton is hibázott (a biztonsági autós időszak alatt), szinte ugyanúgy nekikoccant a falnak, mint a monacói, de Hamilton sérült első szárnnyal vissza tudott térni a bokszba, igaz, az autó már nem volt ugyanolyan. A csapat sem mindig döntött jól.

„Az, hogy nekiütköztem a falnak, nem segített éppen, a csapat sem döntött jól, hogy akkor tettük fel a slick abroncsokat, szóval több különböző dolog kombinációjaként állt össze ez az eredmény” – tette hozzá a brit ász, aki így is stabilan vezeti a világbajnoki tabellát, főleg, mivel Valtteri Bottas is eldobta a Mercedest és pont nélkül maradt. Egyetlen apró reménye maradt még Hamiltonnak, szabálytalanság miatt vizsgálják a két Alfa Romeót (Raikkönent és Giovinazzit), ha őket kizárnák, a brit mégiscsak gazdagodna két ponttal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: