DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap

Feltartás

„Senkit sem érdekelnek a feltartások, keményebb büntetések kellenek”

Keményen beleszállt az ellenfelek F1-es időmérőkön tanúsított magatartásába Lando Norris, de nem csak ő követel keményebb fellépést és következetességet.

részletek

Wolff kemény büntetéseket követel a feltartásokért

A Mercedes F1-es főnöke azok után akadt ki, hogy Hamiltont többször is hátráltatták a zandvoorti időmérőn, s ez szerinte a Q3-ba került a britnek.

részletek

Három rajthelyes büntetést kapott Sainz, Tsunoda és Stroll

Nem úszta meg Gasly Q1-es feltartását a spanyol: a nyolcadik helyett csak a 11. pozícióból kezdheti majd meg az F1-es Kanadai Nagydíjat.

részletek

Norris: Minden jól ment, amíg el nem csesztem

Saját magát, nem pedig a Leclerc-féle feltartást hibáztatja a félresiklott monacói F1-es időmérőért a McLaren-pilóta – bár szerinte amúgy sem volt több benne.

részletek

Büntessék keményebben a piros zászlót okozókat?

Az utóbbi időben többször is felmerült a gyanú, hogy egy-egy pilóta szándékosan okozott piros zászlós megszakítást az időmérő edzésen, hogy ne tudjanak már a riválisok gyorsabb kört menni.

részletek

Marko: Tudtuk, hogy Hamilton azonnal veszélyes vezetéssel vádolja majd Perezt

Rengeteg összevető szerencsés együttállásának kellett lezajlania Abu Dhabiban, hogy Max Verstappen megszerezhesse a világbajnoki címet. Egyik eleme Perez feltartós manővere volt Hamilton ellen. Szabályosan.

részletek

Bourdais: Perez és a Red Bull piszkos és sportszerűtlen volt

Az egykori F1-es pilóta nem érti, miért ünneplik Sergio Perezt, a mexikói pedig miért büszke vasárnapi tetteire, hiszen ahogy feltartotta Hamiltont, totálisan sportszerűtlen és piszkos trükk.

részletek

Perez: Hamilton nem engedett el és nem láttam mögötte semmit

Az évad egyik legnagyszerűbb időmérő edzését láthattuk a Belga Nagydíj szombati napján, az eső alaposan megkeverte a kártyákat. Sergio Perez azonban végül nem a legjobban jött ki a változó körülményekből.

részletek

Masi: Nincs rendben a pilóták egymás közti időmérős megegyezése

Egyre gyakrabban kerekedik vita abból, hogy a pilóták nem tartják be a hallgatólagos egyezséget az időmérő hajrájában alkalmazott előzési tilalomról. A versenyigazgató szerint sincs rendben a dolog.

részletek

Hamilton: Jogosan büntettek meg

Lewis Hamilton nem szándékosan tartotta fel Kimi Raikkönent, de elfogadja a szerinte is jogos büntetést. A szabályok furcsasága miatt ugyan három hellyel sorolták hátrébb, mégis negyedik lehet.

részletek

Hamilton csapatát hibáztatja a feltartásért

Az Osztrák Nagydíj hétvégéje sem múlik el büntetési mizéria nélkül. Az egyik érintett Lewis Hamilton, akit nem tájékoztatott csapata arról, hogy Kimi Raikkönen mögötte érkezik. Döntés később várható.

részletek

Hamiltont és Russellt is megbüntethetik

Kimi Raikkönen Lewis Hamiltonra, Danyiil Kvjat pedig George Russellre haragudott meg az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén. Egyértelmű gyorskört vesztettek feltartás miatt, vizsgálják a két érintettet.

részletek