DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Minden jól ment, amíg el nem csesztem

Saját magát, nem pedig a Leclerc-féle feltartást hibáztatja a félresiklott monacói F1-es időmérőért a McLaren-pilóta – bár szerinte amúgy sem volt több benne.

Lando Norris a tizedik helyre kvalifikálta magát a Formula-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérőjén, de ez az eredmény is pozitívumként értékelendő annak fényében, hogy a Q2 végén az alagút utáni sikánnál, majd az azt követő kanyarban is hozzáért a falhoz, így szerelni kellett az autóját. Pedig a brit szerint addig minden jól alakult a McLarennél:

„Szerintem egész hétvégén jól néztünk ki, főleg azért, mert gyorsan felvettem a tempót. Már az első szabadedzéstől kezdve komfortosan éreztem magam, míg néhány versenyzőnek kicsit tovább tart elkapni a ritmust. Az Alpine például nem nézett ki annyira jónak az időmérőig” – idézi Norrist a RaceFans.net szaklap.

„Szerintem nagyon jó munkát végeztünk egész hétvégén, a csapat nagyszerűen dolgozott. Úgy gondolom, maximalizáltuk azt, amink van, amíg el nem csesztem mindent az időmérőn.”

f1-norris-mclaren-monaco



„A srácok remek munkát végeztek, úgyhogy nagy köszönetet mondtam nekik, amikor bejöttem” – folytatta a fiatal versenyző. „Meglepett, hogy a jobb első kitartott, csak a bal elsőnél volt sérülés, pedig a Tabacnál is keményen eltaláltam a falat. Megkérdeztem, hogy minden rendben van-e a jobb elsőnél, és azt mondták, hogy igen. Kicsit azért ideges voltam, nehéz úgy kimenni, hogy egyből bíznod kell abban, hogy minden oké. Ugyanakkor amint megtetted a kivezetőkört, utána már mindent beleadsz. Kicsit talán kockáztatunk ilyenkor, hogy minden egyben van-e, de bízom a srácokban. Mindig jó munkát végeznek, Szaúd-Arábiából van is már gyakorlatuk, ahol ugyanezt követtem el.”

Norris hozzátette: igazából nem sok mindent változtatott a végeredményen a balesete, amúgy sem nézett ki nekik kiugró rajthely, a nyolcadik pozíció lehetett volna szerinte a maximum a kvalifikáción.

 

Nem érti a Ferrarit

A mclarenes a Q3 végén egy feltartásnak is elszenvedője volt, ami miatt Charles Leclerc-t háromhelyes rajtbüntetéssel is sújtották, így a monacói csak a hatodik kockából indulhat majd. Bár a Sky Sports F1-nek félig viccesen Norris még arról beszélt, hogy kizárást érdemelne a történtekért a Ferrari versenyzője, később már inkább Leclerc csapatát hibáztatta a történtekért:

„Mindig kemény ez itt, és nyilván tönkretette a körömet. Szerintem megtett mindent, amit tudott. De ha meghallgatjuk a rádióját, csak Verstappen köréről beszéltek neki, élőben mondták neki a fejleményeket ahelyett, hogy arra koncentráltak volna, ki jön mögötte, amit nem is értek, de ez van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: