DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Hamilton nem engedett el és nem láttam mögötte semmit

Az évad egyik legnagyszerűbb időmérő edzését láthattuk a Belga Nagydíj szombati napján, az eső alaposan megkeverte a kártyákat. Sergio Perez azonban végül nem a legjobban jött ki a változó körülményekből.

Nem sikerült a legjobban az időzítés a Red Bull mexikói pilótája számára, utolsó gyorskörét ugyanis Lewis Hamilton mögött kellett lefutnia, aki akkora esőfüggönyt húzott maga mögött, hogy szinte vakon kellett végigvezetnie a spái pályát a legfontosabb pillanatokban. Ebből végül csak egy hetedik helyezés sült ki, így nehezebb lesz segítenie Max Verstappennek, illetve valami igazán jó eredményt elérnie. Igaz, ha ugyanilyen változó időjárás marad a futamra is, bármi lehetséges.

„A pálya a Q3 során az utolsó percekre némileg javult, ezért tudtam, hogy az utolsó gyorsköröm lesz a legfontosabb. Sajnos nem kerültem jó helyre, mért körön voltam, mindenki elengedett maga mellett, Lewis Hamilton azonban nem. Ez azt jelentette, hogy nagyjából egy-két másodperccel mögötte kezdtem meg a legutolsó mért körömet, emiatt pedig gyakorlatilag semmit sem láttam” – ecsetelte véleményét Perez a Formula1.com hasábjain.

Ilyen látási viszonyok mellett egy rivális mögött haladni 1-2 másodperccel nem éppen ideális az időmérőn


„Elég csalódott voltam, hogy nem tudtam javítani az utolsó körömön, ráadásul a pálya végi sikánnál eléggé fel is tartottak. Nem kérdés, hogy mindenki próbál magának helyet hagyni a gyorsköre előtt, ő (Hamilton) is így tett, de én már túl közel kerültem hozzá, így jócskán veszítettem időt már abban a körömben is.”

„Lewis azonban nem volt szabálytalan, megvolt a joga ahhoz, amit tett, mi hibáztuk el a stratégiát. Elsőre azt gondoltam, hogy Hamilton durván feltartott engem, de ez nem így történt, sokkal inkább mi hibáztunk, rosszul időzítettünk, nem volt jó döntés, de a futamon előrébb fogunk törni” – tette hozzá sportszerűen Perez. A mexikói csak jóra számít, mivel az autója szerinte minden körülmények között kiválóan teljesített, így számára mindegy, milyen körülmények fogadják majd a versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: