Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 24. csütörtök

Eső

Elmosta az eső a Stájer GP harmadik edzését

Előbb csak a kezdést halasztották el „határozatlan időre”, végül azonban a teljes szombati szabadedzést törölni kellett Spielbergben – nagy kérdés, hogy mi lesz így a délutáni időmérővel.

részletek

Költözés rossz időben

Amikor költözködni készülünk, igyekszünk mindent előre gondosan megtervezni, hogy az átbútorozási procedúrát lehetőleg nagyobb fennakadások nélkül sikerüljön abszolválni. Az időjárás az egyetlen, amit még az előrejelző portálok sem tudnak száz százalékig biztosan megmondani, hogy a választott napunkon esni fog az eső, vagy sütni fog a nap, így ezzel a tényezővel elég nehéz kalkulálni. Persze a legjobban akkor járunk, ha aznap hétágra fog sütni a nap, de mint tudjuk, pont ennyi esélye van annak is, hogy csapadékos lesz az időjárás.

részletek

A vasárnapi időmérők különös története

Eddig tíz alkalommal esett meg a Formula-1 történetében, hogy csak vasárnap ért véget a rajtsorrendről döntő edzést – mind ebben az évezredben volt, három és fél alkalommal pedig a maival megegyező ok állt a háttérben.

részletek

220 mm eső várható Suzukában a futam napján

Japánban nem ritka, hogy esőben rendeznek Formula-1-es futamot, de az idei évben különösen nehéz dolguk lehet a versenyzőknek egy tájfunnak köszönhetően. 220 mm eső is eshet vasárnap.

részletek

Ő megpróbálta...

Nem jutott sokáig ez az autós a valószínűleg vihar után elöntött aluljáróban. Mondjuk gyanús lehetett volna neki, hogy senki más nem megy arra...

részletek

Bottas motorja megbolondult, kicserélték

Valtteri Bottas gyakorlatilag semmilyen érdemleges munkát nem végezhetett pénteken, mert Mercedes-motorjával gondok léptek fel, óvatosságból kicserélték, de a büntetést megússza a finn.

részletek

Norris nem viccel, majd' összecsinálta magát

A víz áztatta Német Nagydíj rajtrácsára igyekezve Lando Norris kipróbált valamit, amit egyszer Fernando Alonsótól lesett el. A fiatalt azonban akkora meglepetés érte, hogy saját bevallása szerint összesz*rta magát.

részletek

Rosszabbul nem is alakulhatott volna a Mercedes számára

A jól sikerült időmérő után a két Ezüst Nyíl kontroll alatt tartotta a verseny első részét is, ám Hamilton és Bottas is hibázott a félig esős, félig száraz pályán. Az eredmény: nulla pont a Mercedesnek.

részletek

Időjárás: Megmenti az eső a Mercedest a melegtől?

Az év eddigi legforróbb futamára van kilátás a hétvégi Német Nagydíj előtt, ahol a hőmérők higanyszála alulról súrolja majd a 40 fokot, de eső is lesz. Vajon ezúttal megbirkózik a hőséggel a Mercedes?

részletek

Ilyen lesz esőben az F1 2019 - 4K videóval

Néhány szerencsés YouTuber már próbálhatta, illetve tesztelhette az F1 2019-et, amely még láthatóan fejlesztés alatt áll, példa erre a Mercedes orrkúpja. Viszont esőben rendkívül látványos lesz játszani.

részletek

A Pirelli esőgumijai is jelentősen átalakultak

A Formula-1-ben az esőben való autózás külön művészet, főleg, ha a körülmények folyamatosan változnak. Már nem választható lágy esőgumi, cserében viszont a működési tartomány szélesebb.

részletek

Bottas újoncként gyenge autóval is villantott

Lewis Hamilton mellett nyújtott gyenge produkciója miatt sokan lesajnálják a tapasztalt finnt, pedig pályafutása elején a harmatos Williamsszel is bizonyította, hogy akár a legjobbak közé is kerülhet.

részletek
Olvastad már?