DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Wolff kemény büntetéseket követel a feltartásokért

A Mercedes F1-es főnöke azok után akadt ki, hogy Hamiltont többször is hátráltatták a zandvoorti időmérőn, s ez szerinte a Q3-ba került a britnek.

Megnehezítette Lewis Hamilton életét az F1-es Holland Nagydíj időmérőjén a forgalom: összesen háromszor tartották fel a Q1-ben és a Q2-ben. Fernando Alonso, Lance Stroll és Yuki Tsunoda került a brit útjába, közülük a japánt meg is büntették ezért, ami persze nem segített a hétszeres világbajnokon, hiszen eleve mögüle indult volna az AlphaTauri versenyzője, így Hamilton mindössze a 13. starthelyről várhatja a vasárnap délutáni indulást.

f1-wolff-mercedes-2023_3



Bár maga Hamilton nem tulajdonított nagy jelentőséget a feltartásoknak, szerinte nem ezen múlott a Q2-es kiesése, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff alaposan kifakadt a kvalifikációt követően a történtekre:

„Úgy vélem, Lewisnak addig végig jó volt a tempója a hétvégén, és nagyon fájdalmas azt látni, hogy a forgalom miatt nem tudott bejutni a Q3-ba, amit pedig megérdemelt volna” – idézi szavait a Crash.net. „Szerintem a feltartásra is nagyon csúnya ránézni. Nem tudom, hogy ez egy mintává kezd-e válni egyszerűen azért, mert az embereket nem érdekli vagy mert nem kapnak büntetést érte. Ha megnézzük Alonso esetét a Q1-ben, az egy nyilvánvaló feltartás volt, mégsem volt további vizsgálat. Úgyhogy néhányaknak ki kellene nyitniuk a szemüket, ez a Q3-ába került.”

Arra a kérdésre, hogy mi lehetne a problémára a megoldás, Wolff határozott választ adott: „Szerintem a válasz az, hogy büntetni, büntetni, büntetni. Ha tudod, hogy nem kerülsz börtönbe csalásért, akkor csalni fogsz. Szóval a lényeg, hogy nem értem, miért nincsenek ezek büntetve. Egyértelmű feltartásokat láthattunk néhány pilótától a Q1-ben, aztán Tsunoda, aki egy kedves srác amúgy, de szintén feltartotta Lewist, nem ment le a száraz ívről. Láthattuk, hogy belülre vetődött be, és nem tűnt úgy, hogy sokat vesztett volna, de a száraz ívről lemenni a vizesre, majd onnan vissza a szárazra sokba került neki. Azt hiszem, egy tizeddel is a Q3-ba jutott volna. Szóval keménynek kell lennünk a büntetésekkel, és akkor az emberek újra belenéznek majd a tükrükbe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: