DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Így magyarázta a Q2-es kiesést Hamilton

Küszködött az autóval, nem volt meg az egyensúly, rosszul nyúltak bele a beállításokba, Toto Wolff pedig a feltartást emelte ki.

A Holland Nagydíj időmérőjének negatív meglepetését szolgáltatta Lewis Hamilton azzal, hogy már a Q2-ben kiesett és csak a 13. rajthelyet szerezte meg a futamra.

A pénteken még nagyon gyorsnak tűnő brit így magyarázta az eredményét:

„Szenvedtem az autó stabilitásával, nem volt meg a szükséges tapadás. Eszközöltünk néhány változtatást tegnaphoz képest, de úgy tűnik, hogy működtek jól. George egy másik irányba indult el, az viszont úgy tűnik, hogy működik” – mondta az időmérő után a csak 13. helyen záró Hamilton.

f1-hamilton-mercedes-holland



„A végén két kört mentem már és túlmelegedtek a gumik, úgyhogy nem tudtam javítani az utolsó körben. Az autó ugyanilyen lesz holnap is, de remélhetőleg amikor az autó nehezebb, akkor jobban fog majd működni, és bár nem egyszerű előzni Zandvoortban, de mindent meg fogok tenni a felzárkózásért.”

Hamilton nem tért ki rá, de kétszer is feltartották: Lance Stroll és Yuki Tsunoda miatt is el kellett vennie a gázt, csapatfőnöke szerint pedig igazából ezek okozták a kiesését.

„Sajnálatos, mert Lewisnak megvolt a tempója egész hétvégén, és két autónk harcolhatott volna a mezőny elejében. Összességében túl közel volt Norrishoz és katasztrófa volt a feltartás a Q2-ben. A leggyorsabb körén Tsunoda tartotta fel. Túl közel volt Norrishoz, aztán kiesett a ritmusból, de a lényeg a feltartás volt. A végén kell, hogy legyen egy köröd, és neki most ez nem volt meg” – mondta pilótájáról Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: