DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton csapatát hibáztatja a feltartásért

Az Osztrák Nagydíj hétvégéje sem múlik el büntetési mizéria nélkül. Az egyik érintett Lewis Hamilton, akit nem tájékoztatott csapata arról, hogy Kimi Raikkönen mögötte érkezik. Döntés később várható.

A kvalifikáció első szakaszában szerencsétlen feltartási incidensbe keveredett Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen. A finn hátulról érkezett, éppen megkezdte gyorskörét, amikor is a brit Mercedese egyértelműen feltartotta a 2007-es világbajnokot, aki rádión rögtön panaszkodott is az elvesztett lehetőség miatt. Végül mindkét pilóta továbbjutott a Q2-be.

Hasonló esetet láthattunk Kanadában, amikor Carlos Sainz kapott rajtbüntetést Alexander Albon feltartásáért. A spanyolt szankcionálták, pedig ott is mindkét érintett versenyző sikeresen továbbment végül az időmérő második szakaszába. Így Hamilton joggal izgulhat, vajon vétkesnek találja-e a versenybíróság.

Hamilton sérelmezi, hogy a csapat nem szólt neki időben Raikkönenről


Az ötszörös világbajnok elmondta, csapata nem szólt neki rádión, hogy Raikkönen ilyen közel követi őt, gyorskört futva. „Először az egyik Alfa Romeót láttam, el is ment mellettem, majd fékezni kezdtem a hármas kanyar előtt. Ekkor hirtelen megláttam a csapat másik autóját is, hogy nagyon közel érkezik” – emlékezett vissza Hamilton.

„Gyorsan leszálltam a fékről és inkább megpróbáltam egyenesen menni és nem az útjába kerülni, nem akartam, hogy pont a kanyarban találkozzunk. Nem is gondolom, hogy a kanyarban előtte lettem volna, de valószínűleg így is visszavetette (Raikkönent). Nem volt éppen ideális helyzet, nem tudtam, hogy még egy autó érkezik, nem könnyű helyzet…” – tette hozzá a bajnoki éllovas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: