DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamiltont és Russellt is megbüntethetik

Kimi Raikkönen Lewis Hamiltonra, Danyiil Kvjat pedig George Russellre haragudott meg az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén. Egyértelmű gyorskört vesztettek feltartás miatt, vizsgálják a két érintettet.

Mindkét vitatott eset a Q1-ben történt, a rövid pályán könnyen összetorlódhatnak az autók, aminek gyakran feltartás az eredménye. Így történt ez előbb Kimi Raikkönennel is, amikor a hármas kanyarban éppen utolérte a lassú tempóban közlekedő Lewis Hamiltont. A Mercedes-pilóta túl későn vette észre a 2007-es világbajnokot, előbb belül haladt, majd teljesen kívülre kormányozta autóját, keresztülhajtva a kanyarcsúcsponton, éppen Raikkönen Alfa Romeója előtt.

„Hamilton teljesen feltartott engem” – panaszkodott a finn a rádión, majd egy nemzetközi kézjelzéssel adta brit kollégája tudomására nemtetszését. "Nem tudom, miért lassított le és miért nem engedett el hamarabb. Lelassított, majd újra gázt adott a versenyíven, meglátjuk, mi lesz ebből" - ecsetelte később a finn. Nem sokkal később tudni lehetett, hogy a kvalifikáció után meghallgatják Hamiltont, aki szerencsétlen esetben háromrajthelyes büntetésben is részesülhet és elveszítheti második rajtkockáját.

Hamiltont és Russellt is beidézték a versenybírók


Még rosszabbul és veszélyesebben nézett ki a Toro Rossót vezető Danyiil Kvjat elkerülő manővere, aki szinte biztosan továbbjutott volna a Q2-be, ám gyorskörének utolsóelőtti kanyarjában látványos kitérőt kellett tennie, hogy ne találja telibe a lassan poroszkáló és nem eléggé lehúzódó George Russell Williamsét.

„Rendre a Williams-pilóták panaszkodnak amiatt, hogy feltartják őket, ma azonban ők tartottak fel engem. George azt mondta, a csapat nem értesítette őt, hogy közeledek, de bármilyen büntetést is kapjon, az már nem hozna vissza engem az időmérő második szakaszába” – morgolódott Danyill Kvjat a kvalifikáció után. Russel sokat nem veszíthet, mert így is csak a 19. rajtpozíciót szerezte meg.

Estig minden bizonnyal kiderül, kap-e valamelyik vétkes versenyző büntetést és ha igen, akkor pontosan mit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: