DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc alatt kiválóan fut a Ferrari Ausztriában

Három különböző márka került az első három közé az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén. Charles Leclerc és Max Verstappen szerint kiváló vezetni az autójukat, Lewis Hamilton elismerte a vereséget.

A szabadedzések alapján izgalmas kvalifikációnak nézhettünk elébe Ausztriában és nem is kellett csalódnunk. Vettel balszerencséjére ugyan éppen a Q2 után meghibásodott a Ferrari, amit sebtében próbáltak megjavítani a szerelők, de pár perccel a vége előtt egyértelművé vált, hogy a négyszeres világbajnok nem vehet részt a döntő szakaszban. Ott volt azonban csapattársa, Charles Leclerc, aki bejelentkezett a pole-pozícióért. Az első gyorskörök után az élre került a monacói és végül sikeresen meg is védte, aránylag nagy fölénnyel Lewis Hamiltonnal és Max Verstappennel szemben.

„Nagyon jól éreztem magam a kvalifikáción és a második szabadedzéstől kezdve végig az autóban, amit kiváló volt vezetni a hétvége eddigi részében. Tudtam vele a határon autózni és a határokat feszegetve is nagyon jó volt. Rendkívül örülök, hogy sikerült megszereznem a pole-pozíciót, de holnap még be kell fejezni az elkezdett munkát” – nyilatkozta örömmel az első rajtkockát megkaparintó Charles Leclerc.

Leclerc nagyon ráérzett a remekül beállított Ferrarira Ausztriában


„A Mercedestől eltérő lesz a gumistratégiánk (a Ferrari a lágyat választotta), tegnap ezt teszteltük a második szabadedzésen, hogy melyik keverékkel lenne jobb rajtolni. Akkor döntöttük el, hogy legyen a lágy, izgalmas lesz holnap. Fizikálisan és az autó számára is nehéz lesz a holnapi verseny, mindent jól kell csinálnunk és akkor igazán remek eredménnyel zárhatjuk a futamot” – tette hozzá a pályafutása második rajtelsőségét megszerző monacói.

„Gratulálok Charles-nak, az egész hétvégén kiválóan vezetett, nem tudtuk tartani vele a lépést. Az egész időmérőn nem sikerült megfelelő szélárnyékot találni, kivéve itt a legvégén, az utolsó körömben végre elfogadható helyen voltam. Nem volt könnyű dolgom, Max (Verstappen) is jól megy egész hétvégén. A legjobb három közé három különböző csapat került” – fogalmazott nem túl csalódottan a második kockát megszerző Lewis Hamilton.

„Máris megvalósul, hogy Charles ellen küzdhetek, nagyon szeretek a fiatalok ellen versenyezni, én már inkább az idősebb generációt képviselem. Alig várom, hogy holnap a pályán is megharcolhassak ezekkel a fiatal tehetségekkel” – zárta gondolatait Hamilton.

„Ez a harmadik helyezés nagyszerű eredmény az idei évet tekintve. Nem is könnyű számunkra ez a pálya, de úgy tűnik, hogy ezen a hétvégén remekül működnek a fejlesztések az autón, nagyon örülök, hogy itt vagyok a legjobb háromban. A közönség támogatása nagyon sokat jelent, egész nap széles mosollyal vezethetek, remélem, holnap egy szép eredménnyel tudom megköszönni nekik a szurkolást” – mondta el elégedetten Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: