DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Jogosan büntettek meg

Lewis Hamilton nem szándékosan tartotta fel Kimi Raikkönent, de elfogadja a szerinte is jogos büntetést. A szabályok furcsasága miatt ugyan három hellyel sorolták hátrébb, mégis negyedik lehet.

Egy ötszörös világbajnokkal is előfordulhat, hogy hibázik, emiatt pedig bűnhődnie kell. Ez történt a világbajnoki éllovassal Ausztriában, amikor az időmérő edzés első szakaszában fura feltartási incidensbe keveredett Kimi Raikkönennel. Végül a versenybíróság háromhelyes rajtbüntetéssel sújtotta a britet (valamint honfitársát, George Russellt is).

A legtöbben úgy számoltak, hogy ez az eredetileg megszerzett második rajtkocka helyett az ötödiket jelenti majd Hamilton számára, ám Kevin Magnussen öthelyes visszasorolása megkeverte a dolgokat, az FIA pedig már évek óta nem a büntetések kiosztásának sorrendje alapján határozza meg a végső rajtrácsot, hanem kissé bonyolultabban számolgat. Ezzel viszont Hamilton visszakerült a második sorba, a negyedik rajtkocka lesz végül az övé, ahonnan azért sokkal jobb esélyei lesznek Ausztriában is.

Hamilton elismerte, hogy hibázott, második rajthelyét Max Verstappen örökli meg


A büntetés ellen nem puffogott a brit, felteszi a kezét, beletörődik és igyekszik tanulni belőle. „Tökéletesen megérdemelt büntetést kaptam, vállalom is érte a felelősséget. Nem volt benne semmi szándékosság. Vasárnap azonban egy új nap kezdődik, ahol ismét lehetőségem lesz feljebb törni” írta az Instagramon Lewis Hamilton.

„Megvan az erőnk ahhoz, hogy minden nehézségen túljussunk, még ha túl nagynak is látszik a feladat. Csak az előttünk álló dolgokra összpontosítsunk, ne térjünk le az útról és sose adjuk fel” – adta ki magának az ukázt a brit ász, aki tehát nem veszített sokat, a negyedik helyről startolhat vasárnap, közvetlenül csapattársa mellől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: