DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Változás: Tilos a bokszkijáraton előzni

Max Verstappen tegnap három autót előzött meg a Yas Marina Circuit különleges bokszkijáratán – a változás pedig nem váratott sokat magára.

Az időmérős feltartások elkerülése az elmúlt időben több változáshoz is vezetett: néhány hete Brazíliában engedélyezték a versenyzők számára, hogy a bokszkijáraton megelőzzék a lassan haladó riválisokat.

Azonban amikor Max Verstappen tegnap több autót is megelőzött az F1-es Abu Dhabi Nagydíj helyszínének különleges, alagúton áthaladó bokszkijáratán, s közben egészen közel került a falhoz, az rávilágított arra, hogy ezen a versenypályán talán mégsem ez a legszerencsésebb eljárás.

Verstappen természetesen nem kapott büntetést, hiszen amit tett, az nem ütközött a szabályokba – legalábbis tegnap még így volt, ugyanis az F1 versenyigazgatója, Niels Wittich szombat reggel tájékoztatta a csapatokat arról, hogy megtiltja az előzést a bokszkijáraton.

A német szakember a minden hétvége elején elkészített versenyigazgatói megjegyzések javított változatában így fogalmaz: „Az előzés tilos a bokszkijáraton, kivéve ha egy autó nyilvánvaló probléma miatt lassul le.”

verstappen-abu



Verstappen egyébként tegnap így nyilatkozott a történtekről: „El kellene menniük az útból. Lassan mennek, én pedig szerettem volna minél előbb kijutni onnan, mert már nem volt túl sok időnk hátra. Végig középen voltak, aztán mikor megpróbáltam megelőzni őket, rám zártak… Kissé hülye egy helyzet volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: