DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 4. vasárnap

Drugovich

Durva baleset után Lawson nyerte az F2-es sprintet

Liam Lawson győzelmével zárult az idei szezon utolsó Formula-2-es sprintfutama, miután már a verseny első körében jött a piros zászló két Red Bull-junior komoly balesete miatt.

részletek

Aston Martin: Drugovich várjon, ahogyan De Vries

Türelemre kérte a tartalékpilótaként a csapat kötelékébe került Formula-2-es bajnokot Mike Krack. Nyck de Vries esetével példálózott, aki három évvel saját mellőzése után érdemelte ki a királykategóriás ülést.

részletek

Hill bevonná a mezőnyt az egyeztetésbe

A világbajnok brit azt javasolta, hogy az FIA kérdezze meg a versenyzőket is a szuperlicensz pontrendszerével kapcsolatban, hiszen lehet, hogy ők másképp látják a helyzetet, mint a szabályalkotók.

részletek

Még három csapat és egy brazil kell az F1-nek Fittipaldi szerint

A nézők és a feltörekvő tehetségek is nyernének azzal, ha hattal több autóból állna a Formula-1-es rajtrács – mondja a kétszeres világbajnok, aki szerint amerikai csapatra is nagy szükség van. Elmondta azt is: egész Brazília arra számít, hogy rövidesen újra lesz az országnak versenyzője a világbajnokságon.

részletek

F2: Éljen a bajnok, vesszen a bajnok

Idei Formula-2-es bajnoki címének megszerzését követően a brazil Felipe Drugovich nemtetszését fejezte ki azon szabály kapcsán, mely szerint az adott év Formula-2-es bajnoka a következő évben már nem indulhat a bajnokságban. A bajnokság vezetősége részéről viszont kijelentették, hogy szerintük ez a szabály jó és ezen nem hajlandók változtatni.

részletek

Egy csapat végre szerződtette az F2 bajnokát

Felipe Drugovich F1-es esélyei sokáig bizonytalanok voltak, mivel a brazil tehetség iránt egyetlen istálló sem érdeklődött. Bár a rajtrácson nem kap ülést, az Aston Martin bevette újonnan induló pilótaprogramjába, tartalékos pozíciót ad neki, szabadedzésen pedig már idén bemutatkozik.

részletek

Elbukhat Herta szuperlicenc-kérelme – így alakulhat a pilótakeringő

A legfrissebb fejlemények alapján aligha kapja meg a különengedélyt az FIA-tól az IndyCarban vitézkedő amerikai, ez pedig ismét megkavarhatja a paklit az átigazolási piacon.

részletek

Vips nyert, Drugovich az F2 idei bajnoka

Jüri Vips nyerte a Formula-2 olasz sprintfutamát, azonban a figyelem nem rá szegeződött, hanem az F2 2022-es bajnokára, Felipe Drugovichra.

részletek

F2: Drugovich nyert, káosz az újraindításnál

Balesetek tömkelege, piros zászlós megszakítás és több biztonsági autós fázis tarkította az F2-esek hollandiai főversenyét, amelyen az MP Motorsport brazilja győzelmével a bajnoki cím kapujába ért.

részletek

F2: Pourchaire sima győzelmet aratott Mogyoródon

Théo Pourchaire magabiztos vezetéssel győzött a Hungaroringen, amivel jelentősen csökkentette összetettbeli hátrányát Felipe Drugovich-csal szemben a nyári szünet előtti utolsó versenyen.

részletek

F2: Magabiztosan nyert Iwasa Franciaországban

A DAMS versenyzője, Ayumu Iwasa nyerte az Formula-2 francia főfutamát. A japán pilóta az első körben szerezte meg a vezető pozíciót és a verseny végéig meg is tartotta Pourchaire és Vesti előtt.

részletek

Álomrajt után csökkent Schumacher előnye

Brazil, indiai és japán hőse volt a főversenynek a Formula-2 első bahreini hétvégéjén, miközben a bajnoki csata szorosabbá vált, hiszen Callum Ilott második lett a győztes Felipe Drugovich mögött.

részletek