DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ki ülhet be Stroll helyére az Astonba?

Az F1-es csapatnak két tartalékversenyzője is van, de csak az egyik lesz elérhető, ha szükség lesz rá. Az első futamtól függhet a heti tesztfelállás is.

Ahogy arról beszámoltunk, Lance Stroll balesetet szenvedett, így minimum a szezon előtti tesztet kénytelen kihagyni, de még az sem kizárt, hogy a Bahreini Nagydíjon sem ülhet autóba: alig másfél hét múlva már ott kell lenni a helyszínen és gőzerővel dolgozni, pénteken pedig teszt nélkül autót vezetni, ami nem kis feladat.

f1-stroll



Az Aston Martin egyelőre nem erősített meg semmit azzal kapcsolatban, hogy ki válthatja Strollt vagy hogy hogyan módosul a tesztprogram, de van rá esély, hogy több lehetőséget kap az istállóhoz most átigazoló Fernando Alonso, aki így a vártnál jobban beleszokhat az új autóba.

Ami az éles versenyhétvégét illeti, ott viszont természetesen már két versenyzőre lesz szükség, és ha Stroll nem áll rendelkezésre, akkor tartalékpilótát kell beültetni. Az Astonnak két ilyenje is van, de Stoffel Vandoorne a Formula-E-futam miatt nem áll majd rendelkezésre, így Felipe Drugovich előtt nyílhat váratlan esély.

A Formula-2 regnáló bajnoka meg is osztott egy képet arról, hogy szimulátorozik az Aston főhadiszállásán, mindenesetre ha őt választják és reális az esély arra, hogy neki kell vezetnie a versenyen, akkor célszerű lenne már a teszten is beültetni.

TbU4382

Drugovich ezt a képet osztotta meg a szimulátoros munkáról

Ez természetesen attól függ, hogy Strollnak valójában milyenek a sérülései, és mennyi esély van rá, hogy a szezonnyitó hétvégén már rendelkezésre áll. Mindenesetre rögzítsük, hogy a csapat erről semmilyen biztatót nem közölt.

Érdekesség egyébként, hogy éppen ma számoltunk arról, hogy az Aston tartalékjait szeretné alkalmazni a McLaren is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: