DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Megerősítette az Aston, ki pótolhatja Strollt

Megnevezte a kanadai esetleges helyettesét az F1-es Bahreini Nagydíjra az Aston Martin: nem született meglepetés vagy szenzáció – az viszont még kérdés, hogy szükség lesz-e a beugrásra vagy sem.

Lance Stroll kerékpáros edzés közben szenvedett sérülést, ami miatt ki kellett hagynia a bahreini F1-es tesztet, s mivel a csapat nem árult el részleteket a történtekkel és a pilóta állapotával kapcsolatban, egyelőre kérdéses az is, hogy ott lehet-e a mezőnyben a jövő hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíjon.

f1-drugovich-aston-teszt-2



Az esetleges helyettesek között Felipe Drugovich tűnt a legesélyesebbnek, hiszen a teszten is ő ült autóba – kétszer fél napot kapott –, de szombat este azt sem cáfolta egyértelműen Mike Krack csapatvezető, hogy felmerülhet a tavaly visszavonult Sebastian Vettel alkalmi visszatérése.

Nos, ez utóbbit viszont most már kizárhatjuk, az Aston Martin ugyanis rövid közleményben bejelentette, hogy amennyiben Stroll nem épül fel időben, Drugovich ülhet be az AMR23-asba Fernando Alonso csapattársaként. Fontos kihangsúlyozni a feltételes módot, azaz továbbra sem dőlt el, hogy Stroll tud-e versenyezni vagy sem: a közlemény kihangsúlyozza, hogy továbbra is minden esélyt megadnak erre állandó versenyzőjüknek.

Drugovich a Formula-2-es bajnoki cím megnyerése után vált az Aston F1-es tartalékversenyzőjévé. Ezt a posztot Stoffel Vandoorne-nal együtt tölti be, a belga azonban a napokban a Formula-E fokvárosi fordulóján szerepelt, ezért nem jöhetett szóba a teszten való indulása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: