Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 19. hétfő

ConcordeSzerződés

Wolff: Ekkora változást még nem látott az F1

A Mercedes csapatfőnöke az új Concorde-szerződésnek köszönhetően olyan horderejű változásokra számít az F1-ben, amire eddig soha nem volt példa. Elmondta, milyen csapatok lehetnek sikeresek.

részletek

Podcast: Egyben marad az F1, feltámad a Williams?

Új tulajdonosa van a Williams istállónak, de vajon áll-e valaki az amerikai befektetési társaság mögött? Megszületett az új Concorde Egyezmény, de ugyanolyan szigorúan tartja-e egyben a sportágat, mint a korábbiak?

részletek

Mit jelent a Concorde-szerződés az F1-nek?

Hosszú hónapok tárgyalásai után a Formula-1 tíz csapata elfogadta a sorozattal közösen kialakított feltételeket, és újabb öt évre elkötelezte magát. De mégis miről szól ez az egyezség?

részletek

Megvan: Mindenki aláírta a Concorde-szerződést

Az FIA és az F1 közösen jelentette be, hogy mindenki aláírta az új szerződést, így a sportág hosszabb távon is fenntartható lesz - visszafogott költségeket és szorosabb versengést ígérnek.

részletek

Aláírta az első csapat a Concorde-szerződést

A héten várhatóan minden istálló aláírja 2021-től 2025-ig érvényes szerződését a Formula-1-es részvételről. Az első a sorban a McLaren volt kedd reggel.

részletek

Megnyugodhat az F1, maradna a Haas

A 2016-ban debütált amerikai istálló nehéz másfél éven van túl, ezért a tulajdonos erősen elgondolkodott a visszavonuláson. A csapatvezető azonban jó híreket közölt.

részletek

Wolff: A riválisaink benyaltak a Libertynek

A Mercedes csapatfőnöke szerint az istállója hátrányos helyzetbe került a Concorde-szerződés tárgyalásai során, ezért nem szándékozik aláírni azt. Úgy érzi, a márka többet érdemel.

részletek

Hamilton megértené, ha Alonso visszavonulna

A korábbi nagy rivális, Lewis Hamilton megértené Fernando Alonsót, ha úgy döntene, hogy hátat fordít a Formula-1-nek és az IndyCarban futna teljes szezont. Ez a következő hónapok döntése lesz.

részletek

A Liberty nincs hozzászokva ennyi balhézáshoz

Az F1-tulajdonos cég zárt ajtók mögött szokott tárgyalni, így megrökönyödve tapasztalja, hogy ebben a sportban a csapatok minden szennyest kiteregetnek. A Ferrari fenyegetőzésére ez különösen igaz.

részletek

Todt: A Ferrari is megsínylené a kivonulást

A maranellóiak egykori főnöke aggódik a Ferrari kijelentése miatt, mely szerint akár el is hagyhatják az F1-et. Azt azonban ő is tudja, a sportág és a márka már régen összeforrt egymással.

részletek

A kiscsapatok keze meg van kötve

A futballban ritkán, de lehetséges, hogy a bajnokságot egy kiscsapat nyeri meg, mint egy éve a Leicester City Angliában. A Formula-1-ben azonban ez jelenleg a szabályok miatt szinte teljesen kizárt.

részletek

2020 után szinte minden megújul az F1-ben

A száguldó cirkusz várhatóan új motorszabályt fog elfogadni a jelenlegi kifutása után, de a csapatok sportággal való megállapodása is egészen más mederbe kerülhet majd.

részletek
Olvastad már?