DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Ekkora változást még nem látott az F1

A Mercedes csapatfőnöke az új Concorde-szerződésnek köszönhetően olyan horderejű változásokra számít az F1-ben, amire eddig soha nem volt példa. Elmondta, milyen csapatok lehetnek sikeresek.

A Formula-1 múlt szerdán jelentette be, hogy hosszas tárgyalásokat és némi feszültséget követően a mezőny mind a tíz csapata belement a sorozat újonnan megfogalmazott feltételeibe, és elkötelezte magát a 2021-2025-ös időszakra. Bár menet közben Toto Wolff negatív hangvételű véleményt fogalmazott meg a rivális csapatokról és a Mercedes tárgyalás közbeni „büntetéséről”, végül ő is aláírta az új szerződést, így a világbajnok csapat a többi istállóhoz hasonlóan marad az F1-ben. Utólag nyilatkozva elárulta, valójában nem nagy meglepetés, hogy mindenki megegyezett a száguldó cirkusz vezetőivel. 

 f1-start-20201



„Mindig is azt kommunikáltuk, hogy szeretnénk az F1-ben maradni, szóval az egyezség nem lehetett olyan nagy meglepetés. Örülünk, hogy pozitívan zárhattuk a tárgyalásokat. Elkötelezettek vagyunk a sport iránt, és várjuk a következő éveket, amelyek során az F1-re minden korábbinál nagyobb átalakulások várnak. Azok a rugalmas, nyílt gondolkodású csapatok kerülnek előnybe, amelyek sikeresen alkalmazkodnak az új szabályokhoz” – idézte őt a Motorsport.

Az új Concorde-egyezmény értelmében az F1 jogdíjainak és bevételeinek visszaosztása testvériesebbé válik, így jelentősen csökken a mezőny eleje és vége közötti óriási bevételkülönbség. A Liberty Media az F1 2017-es felvásárlása óta azon dolgozott, hogy egy ilyen lépéssel önfenntartóvá, élhetővé tegye a sorozatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: