DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Megvan: Mindenki aláírta a Concorde-szerződést

Az FIA és az F1 közösen jelentette be, hogy mindenki aláírta az új szerződést, így a sportág hosszabb távon is fenntartható lesz - visszafogott költségeket és szorosabb versengést ígérnek.

Szerda délelőtt azt jelentette be a Formula-1 vezetősége, hogy az összes csapat aláírta az új Concorde-szerződést. Ez a csapatok Formula-1-es részvételét érinti, kétoldalúan köti meg minden istálló és a sportág vezetése, tartalma pedig tisztázza a sportág bevételeinek szétosztására, valamint a döntéshozatalra vonatkozó kritériumokat. A jelenlegi ciklus 2020-ban jár le, a következő szerződés a 2021 és 2025 közti ötéves időszakot érinti.

teams



Ez azt jelenti, hogy minden csapat elfogadta a 2025-ig tartó új szabályokat, amelyek célja az, hogy minden csapatnak legyen esélye jó eredményre - anyagilag és a pályán is megpróbálják kiegyensúlyozni az erőviszonyokat. Az FIA és az F1 bejelentése szerint tizenkét hónapja egyeztettek minderről és végül minden istálló aláírta a szerződést a határidőig.

Chase Carey, az F1 ügyvezetője azt mondta, hogy tudták, hogy a koronavírus miatt elhúzódnak majd a tárgyalások, de elégedettek azzal, hogy már most, augusztusban megvan mindenki aláírása - ő is hangsúlyozta, hogy ez az új megállapodás rendkívül fontos volt annak érdekében, hogy a Formula-1 hosszabb távon is fenntartható legyen, illetve hozzátette, hogy a szorosabb, de anyagilag megfizethetőbb versenyzés a cél.

Mindezt Jean Todt, az FIA elnöke is megerősítette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: