DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton megértené, ha Alonso visszavonulna

A korábbi nagy rivális, Lewis Hamilton megértené Fernando Alonsót, ha úgy döntene, hogy hátat fordít a Formula-1-nek és az IndyCarban futna teljes szezont. Ez a következő hónapok döntése lesz.

Egyelőre gondolkodási és várakozási fázisban van a kétszeres világbajnok spanyol pilóta, akit hosszú évek óta elkerülnek a sikerek a Formula-1-ben. Egyesek szerint már az idei év végén távozik a negyedik éve versenyképtelen F1-es McLarentől és a tengerentúlon folytatja, míg mások szerint még egy szezont kivár, hátha javul a wokingi istálló autója.

Más sorozatokban azonban több sikerélménye van Fernando Alonsónak. Gondoljunk csak a tavalyi, újoncként nyújtott produkciójára az Indy 500-on, idén pedig a WEC-ben vitézkedik, a nyitófutam után a híres, Le Mans-i 24 órás versenyt is megnyerte a Toyotával. Éppen emiatt rebesgetik egyre többször, hogy ráunt az F1-es sikertelenségre.

Hamilton szeretné, ha a kisebb csapatoknak kedvezne a következő megállapodás


Lewis Hamilton szerint a mai Formula-1 nem éppen a jó irányba változik, ami sok versenyzőt elriaszt a sorozattól, ezért megértené a 36 éves Alonsót is, ha váltana. „Megérteném, ha visszavonulna. Nem kizárólag Fernandóra gondolok most, de a sportról nekem egészen más a felfogásom" – nyilatkozta a négyszeres világbajnok az AS nevű lapnak.

„Hogy úgy érzem-e, hogy nincs rendben ez a sportág? Igen. Vannak nagy és kisebb csapatok és két másodperc különbséget láthatunk az első három istálló és a negyedik helyezett között. A Ferrari több pénzt költhet, mint a Mercedes, a Ferrari megvétózhat bármilyen szabályt, amit senki más nem tehet meg. Ez így finoman szólva nem a legjobb kialakítás” – panaszkodott Lewis Hamilton.

„Erősen remélem, hogy amikor az új Concorde Egyezményt megkötjük, az sokkal előnyösebb lesz a kisebb csapatoknak, valamint jobb lehetőségeket biztosít a fiatalabb pilótáknak. Ne csak a tehetős versenyzők juthassanak feljebb és nem csak a Formula-1-re gondolok. Jelenleg csak a gazdag gyerekek érhetnek el magasabb szintre, ahol a tehetséges versenyzőknek kellene lenniük” – fogalmazott élesen a brit ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: