DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek

2018

Nem térnek vissza a 2018-as Pirellik

Péntek délelőtt eldőlt, hogy nem változtatnak az idei abroncsokon, ugyanis 50-50%-ban szavaztak a tavalyi gumikhoz való visszatérés mellett, illetve ellen. Két táborra szakadt a mezőny.

részletek

Hamilton erősen ellenzi a 2018-as gumikhoz való visszatérést

A Mercedes egyértelműen nagy hasznot húz a Pirelli idei abroncsaiból, így nem is érhet senkit váratlanul, hogy az egyik kedvezményezett, Lewis Hamilton hevesen ellenzi a régi gumik visszatérését.

részletek

Binotto: Vettel jobban vezet, mint tavaly

A Ferrari csapatfőnöke a dicséret hangján beszélt négyszeres világbajnok pilótájáról. Szerinte 2018-hoz képest Vettel sokkal jobban vezet, tudomásul kell venni, hogy ennyit enged jelenleg az autó.

részletek

Nyertesek és vesztesek 2018-hoz képest

Hogyan változtak az erőviszonyok tavaly ilyenkorhoz képest? A Mercedes, Valtteri Bottas és Max Verstappen egyértelmű nyertesek, a Renault, Ricciardo és Raikkönen a legnagyobb vesztesek.

részletek

Mégis Ricciardo hibája volt a tavalyi bakui ütközés?

180 fokos fordulatot vett a Red Bull főtanácsadójának véleménye a tavalyi csapattársak vitatott ütközéséről. Korábban inkább Verstappent tartotta vétkesnek, most hirtelen az ausztrálé a felelősség.

részletek

Pocsék teljesítmény, mégis nőtt a Williams bevétele

Bár a pályán a leglassabbnak bizonyultak a tavalyi évben, pénzügyileg mégis jól sikerült a Williams csapatnak 2018. Nőttek a bevételek, de vajon meddig tartható fenn ez, ha a leggyengébbek?

részletek

Danica Patrick: Nem hiányzik a versenyzés

Lassan egy éve már, hogy hátat fordított a versenypályáknak az egyik leismertebb női versenyző, de Fernando Alonsóval ellentétben eszébe sincs visszatérni. Pedig 27 évig ez volt az élete.

részletek

Egy csapat kivételével mindenki gyorsult 2018-hoz képest

Ismételten Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, de sok változás történt tavalyhoz képest. Egy csapat kivételével mindenki gyorsult.

részletek

Mit mutattak meg az F1-es tesztek az elmúlt 10 évben? - 2. rész

Sorozatunkban visszatekintünk az elmúlt tíz év teszteredményeire, a szezon előtti jóslatokra, és arra, hogy ezek mennyire váltak be az év Forma-1-es futamain - az utolsó részben a legutóbbi négy tesztidőszakot hasonlítjuk össze az évad során látottakkal.

részletek

A Haas direkt ráment a kerékcserékre

A tavalyi szezonnyitón két orbitális bokszutcai bakinak köszönhetően rengeteg pontot bukott a Haas-Ferrari. Nem feledték a csapatnál a tavalyi fiaskót és kétszer annyit gyakorolták a kerékcseréket.

részletek

Teszt: Tavalyhoz képest Raikkönen a nyertes

Idén is nyolc napon át tesztelhetett Barcelonában a mezőny a szezont megelőzően. A Williams és Vettel a nagy vesztes, Kimi Raikkönen, a Honda, valamint a McLaren viszont komolyat lépett előre.

részletek

A Honda a második félévben fejlődött igazán

A Red Bull idén kezdi együttműködését a japán gyártóval, ám tavaly a fiókcsapat autóit már Honda-motorok hajtották. Ezért is tudják a pontos adatokat, a második félév rettentő biztatóan alakult.

részletek