DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Wolff: Bottast valóban többször is háttérbe szorítottuk Hamilton miatt

A Mercedes csapatfőnöke elismerte, hogy Valtteri Bottas tavaly többször is szenvedhetett amiatt, hogy Lewis Hamilton érdekeinek előtérbe helyezése miatt meg sem kapta az igazi esélyt.

2018-ban igazán látványos módon csak egyszer szorították háttérbe a Mercedes finn pilótáját annak érdekében, hogy csapattársa minél több pontot szerezzen, Szocsiban, az Orosz Nagydíjon mindenki emlékezhet, hogy Bottas megkapta a csapatutasítást, hogy engedje át a futamgyőzelmet Lewis Hamiltonnak, ő pedig ezt meg is tette.

De ezen kívül is többször hátrányt szenvedett a finn azért, hogy a britnek jobban sikerüljenek a dolgai, például Monzában olyan stratégiát alkalmaztak Bottasnál, hogy az neki kifejezetten csak hátrányt okozott, ám ennek köszönhette a csapattárs, hogy végül bedarálhatta Kimi Raikkönent a hajrában, ez pedig újabb győzelmet hozott a brit ásznak. Ezeken kívül, több, kevésbé feltűnő eset is történt, ami nem lett ennyire látványos, valószínűleg ezekről beszélt Max Verstappen a múlt héten, amikor azt feszegette, hogy Hamiltonnak többnyire nem kell csapaton belül küzdenie a társa ellen.

A Mercedes minden erejével Hamilton győzelmét akarta, Bottas kárára is


„Bottas sokat szenvedett az év második felében, mert nem elég, hogy saját teljesítménye elmaradt a várakozástól, igazából mi sem adtuk meg neki a lehetőséget. Mindenki számára világos volt, hogy mindent annak rendeltünk alá, hogy Lewis megnyerje a világbajnoki címet” – ismerte el Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Ez pedig egy szörnyű negatív spirált okozhat bárkinél. Ugyanakkor képes volt innen is felállni, hazament Finnországba és átgondolta az eseményeket. Felismerte, hogy nagy esélyt kapott a sorstól, hogy a Formula-1-ben a Mercedes gyári istállójában versenyezhet, a jelen pillanatban legjobb autóval a jelenleg legjobb pilóta ellen.”

„Keményebb mentalitással érkezett meg idén, igyekszik mindent kihozni magából. Az időmérős teljesítménye kifejezetten nagyszerű. Jócskán csökkentette lemaradását Lewisszal szemben, versenyről versenyre erősebbnek mutatkozik” – tette hozzá Wolff. Vajon ha Max Verstappen fele ilyen távolságba lenne csak Hamiltontól a tabellán, ugyanezt meglépné a Mercedes?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: