DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 1. péntek

Stratégia

Sainz kritizálta, Vasseur megvédte a Ferrari stratégiáját

A Scuderia F1-es főnöke szerint jó döntést hoztak akkor, amikor Hamiltonra reagáltak – még ha utólag az eső fényében jobban jártak volna, ha várnak.

részletek

„99 százalékban száraz volt a pálya” – Alonso megvédte a döntésüket

Már esni kezdett az eső, amikor a spanyol keményről közepes keverékű gumira váltott intermediate helyett Monacóban, de a pilóta szerint ez volt a jó döntés.

részletek

Nem lesz akaratosabb a stratégiával Leclerc

A ferraris szerint nem vezetne sikerre az F1-ben, ha önállóan akarna döntéseket hozni az autóban – azon kívül viszont nagyon is szóvá teszi, mit szeretne.

részletek

Így oldaná meg a stratégiai gondokat Vasseur a Ferrarinál

Frederic Vasseur egyik legelső változtatása a csapaton belül a stratégiai személyzetet érintette. A francia csapatfőnök így forradalmasítaná a Ferrarinál a kommunikációt.

részletek

Apró változtatásokat ígér a stratégiában Vasseur

Továbbra sem akarja feje tetejére állítani a csapatot a Ferrari új F1-es főnöke, aki azt is kijelölte, mely terület jelenti a prioritást jelenleg.

részletek

Montoya: Ki a fene hozza ezeket a döntéseket a Ferrarinál?

A korábbi F1-es pilóta értetlenül áll a Ferrari sorozatos stratégiai hibái előtt, bár szerinte a Red Bull mellett egyébként is mindenki butának tűnik.

részletek

Hamis rádiózással csalta tőrbe Perezéket a Ferrari

Bár szezon közben sokszor érték jogos kritikák a stratégia miatt a Scuderiát, Abu Dhabiban éppen azt hajtották végre tökéletesen a bajnoki ezüstért zajló csatában – és még egy trükköt is bevetettek.

részletek

Leclerc: Ha újra megtörténik, még frusztráltabb leszek

Charles Leclerc lelkében továbbra is fájó emlék a 2019-es Szingapúri Nagydíj, amikor is a bokszstratégia annyira nem kedvezett neki, hogy csak csapattársa, Vettel mögé jött vissza az élről.

részletek

Sainz: Senki sem gratulál a jó döntéseinkhez

A spanyol pilóta úgy érzi, keményebben bánnak kritikák terén a Ferrarival, mint más csapatokkal, ha hibát követnek el a stratégiai terén. Úgy érzi, két-három alkalommal döntöttek rosszul idén.

részletek

Binotto: Nem gyenge pontunk a stratégia

A Ferrari F1-es csapatvezetője állítja: igenis jó a taktikáért felelős gárdájuk, és a hibásnak bizonyuló döntéseik alapvetően helyesek voltak, csak olykor balszerencsésnek bizonyultak.

részletek

Villeneuve: A Ferrarinál nem nézik a futamot?

Felfoghatatlannak tartja az 1997-es F1-es világbajnok, hogyan dönthetett úgy a Scuderia és még néhány csapat a Magyar Nagydíjon, hogy felrakja a kemény gumit, amikor látszott, hogy nem működnek.

részletek

Így váltott a nyerő stratégiára az utolsó pillanatban a Red Bull

A rajt előtt kis híján beleestek ugyanabba a hibába, amibe a verseny során a Ferrari, de a Red Bull gyorsan reagált a körülményekre – a Verstappen által is dicsért stratéga árulta el a részleteket.

részletek