Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. október 1. szombat

Stratégia

Binotto: Nem gyenge pontunk a stratégia

A Ferrari F1-es csapatvezetője állítja: igenis jó a taktikáért felelős gárdájuk, és a hibásnak bizonyuló döntéseik alapvetően helyesek voltak, csak olykor balszerencsésnek bizonyultak.

részletek

Villeneuve: A Ferrarinál nem nézik a futamot?

Felfoghatatlannak tartja az 1997-es F1-es világbajnok, hogyan dönthetett úgy a Scuderia és még néhány csapat a Magyar Nagydíjon, hogy felrakja a kemény gumit, amikor látszott, hogy nem működnek.

részletek

Így váltott a nyerő stratégiára az utolsó pillanatban a Red Bull

A rajt előtt kis híján beleestek ugyanabba a hibába, amibe a verseny során a Ferrari, de a Red Bull gyorsan reagált a körülményekre – a Verstappen által is dicsért stratéga árulta el a részleteket.

részletek

Perez megvédi, mások keményen támadják Binottót

A Magyar Nagydíj után végképp porondra került a Ferrari csapatfőnöke, sokak szerint már túl sok az a stratégiai baklövés, ami miatt sorra veszítik a futamokat. Perez viszont megvédi.

részletek

Sainz is pipa a Ferrari újabb hibái miatt

Ismét látványosan elbukta a győzelmi esélyét az egész hétvégén gyorsnak mutatkozó Charles Leclerc, a Scuderia sokadik stratégiai baklövését követte el. Carlos Sainz sem járt sokkal jobban.

részletek

A tv-adás miatt tűnt értelmetlennek Sainzék rádiózása

A Ferrari stratégiai igazgatója szerint a késve bevágott üzenetek miatt tűnt nonszensznek a az F1-es Francia Nagydíjon a spanyolnál alkalmazott taktikájuk – amelyet egy büntetés is befolyásolt.

részletek

Binotto: Leclerc-t priorizáltuk a taktikával

A Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint épp az élen álló monacóinak akartak kedvezni azzal, hogy nem hívták ki friss gumikért a safety car bejövetelekor – a tavalyi idényzáróról hozott példát Binotto.

részletek

Palmer: A Ferrari teljesen elszúrta volna Sainz futamát is

Az utóbbi bő egy évtizedben a Ferrari számos stratégiai hibát vétett és így dobott el magától futamgyőzelmeket. Most Leclerc is ezért veszített, ám Sainz futama is mehetett volna a levesbe, ha hallgat a csapatára.

részletek

Verstappen apja a Red Bull stratégiáját kritizálta

Csalódott volt fia monacói eredménye miatt a korábbi F1-es pilóta, aki szerint az energiaitalosok többet tehettek volna azért, hogy a címvédőt az élre segítsék a taktikával, ami inkább Pereznek kedvezett.

részletek

Spanyol Nagydíj: Valóban három kiállás volt a nyerő?

A hétvégi Spanyol Nagydíj nemcsak pilótákat állították kihívások elé, hanem a csapatok stratégiáért felelős munkatársait is. Verstappen három kiállással nyert, holott elvileg a két kerékcsere gyorsabb volt.

részletek

Verstappen: A Mercedes mindent megtett ellenem Hollandiában

Az újdonsült világbajnok rendkívül jól kapcsolta ki a nyomást egész évben, ez alól talán csak hazai futama volt kivétel, amikor végig érezte, hogy óriásiak az elvárások vele szemben.

részletek

Nem zavarja a Ferrarit, hogy Sainz megkérdőjelezte a taktikát

Az F1-es Magyar Nagydíjon bejátszott rádiózások alapján úgy tűnt, Carlos Sainz felülírta a stratégák elképzelését, Mattia Binotto szerint azonban ez csak a jó kommunikációt mutatja.

részletek