DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto: Vettel jobban vezet, mint tavaly

A Ferrari csapatfőnöke a dicséret hangján beszélt négyszeres világbajnok pilótájáról. Szerinte 2018-hoz képest Vettel sokkal jobban vezet, tudomásul kell venni, hogy ennyit enged jelenleg az autó.

A téli teszteket követően Sebastian Vettelt és a Scuderiát kiáltották ki elsőszámú esélyesnek, a jóslatok szerint három-öt tizedes előnyt birtokoltak a vörös autók. A valóság ezzel szemben egészen más lett, az első hét verseny mindegyikét a Mercedes nyerte meg, bár legutóbb Montrealban a négyszeres világbajnok német futott át elsőként a célvonalon, de egy büntetés miatt győzelmét elvették.

Sebastian Vettel 2018-ban az első hét versenyből hármat megnyert, idén egyet sem, ennek ellenére csapatfőnöke szerint egyértelmű, hogy ebben az évben nyugodtabban és jobban vezet, mint tavaly, amikor rengeteget hibázott és bőkezűen dobálta el magától az értékes pontokat. Mivel az új gumik Helmut Marko szerint kizárólag a Mercedesnek kedveznek, így nem szabad meglepődnünk azon sem, hogy minden más csapat szenved, köztük a Ferrari is.

A német egyetlen igazi, sokba kerülő hibáját idén Bahreinben láthattuk, amikor a Lewis Hamiltonnal vívott csata során megperdült és alaposan visszaesett, ebben még az első szárny sérülése is szerepet játszott. Főnöke azonban úgy látja, összességében az idei évhez való hozzáállása sokkal jobb, mint tavaly, amikor számos hibát követett el.

Binotto szerint Vettel jobb, mint tavaly


„Sebastianban idén egy nyugodtabb, motivált Formula-1-es pilótát látok. A bahreini hibáját leszámítva, amikor hibázott a Hamiltonnal vívott harcban, sokkal stabilabban vezet, mint 2018-ban, nagyon elégedett vagyok vele” – dicsérte pilótáját Mattia Binotto a Gazzetta dello Sport hasábjain.

„Talán megértette tavaly, hogy ha az autó nem enged többet, mint az ötödik helyezés, akkor haza kell hoznia az ötödik helyen a gépet.” Azért csapattársát, Charles Leclerc-t sem írja le a csapatfőnök. „Charles igazi harcos. Bakuban az időmérőn hibázott, Monacóban pedig lehetett volna kicsit türelmesebb Nico Hülkenberg mögött. De folyamatosan egyre jobb lesz, a mérnökökkel is egyre jobban összeszokik.”

„Óriási az akarat benne, hogy tanuljon és tisztában van a benne rejlő potenciállal. Nagyszerű versenyekre számítok részéről a közeljövőben” – tette hozzá Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: