DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek

1991

Retro – F1-es győzelem Le Mans-ban

Sok szó esett annak idején Nico Hülkenberg Le Mans-i sikere kapcsán az 1991-es 24 órásról, ahol utoljára nyertek aktív F1-es pilóták – egyúttal ez volt sokáig a japán gyártók egyetlen győzelme.

részletek

Utoljára Sennával aratott a Honda zsinórban ennyi győzelmet

Négy éve még kinevették a japán gyártót, most futószalagon szállítja a győzelmeket Max Verstappen vezérletével. Ayrton Senna óta nem láthattunk ilyen mértékű Honda-sikersorozatot.

részletek

Alesi váratlan segítséget kapott, amikor a Ferrarihoz szerződött

Jean Alesi látszólag kissé pofátlan szerződést kötött a Ferrarival 1991-ben, de az egész nem is a francia ötlete volt, hanem háromszoros világbajnok riválisáé, aki aktívan segített a vörösökhöz igazolni.

részletek

Nyolc különlegesség Schumacher debütálásáról

Idén lesz huszonnyolc éve, hogy Michael Schumacher a szerencse folytán berobbanhatott a Formula-1 mezőnyébe. De milyen körülmények között mutatkozhatott be a későbbi legenda?

részletek

Brazíliában Senna nyert utoljára Hondával

A Honda 2015-ös visszatérése óta nem sok babér termett a japán gyártónak Brazíliában, idén azonban sokat fejlődött az erőforrás, így a Toro Rossónak esélye lehet egy komoly teljesítményre Interlagosban.

részletek

Alonso megdöntötte Schumacher rekordját

Fernando Alonso egy korábbi, Michael Schumacher által felállított csúcsot adott át a múltnak vasárnap, az Osztrák Nagydíjon. Több, mint tizenhét éves pályafutás kellett hozzá a spanyolnak.

részletek

Így tanult alázatot Senna és Schumacher

Egy veterán újságíró azt látja Max Verstappenen, amit két legendás világbajnokon a múltban: felidézte a lélektani fordulópontot az ifjú Ayrton Senna és Michael Schumacher pályafutásában.

részletek

Sikeressé válhat fiatal istálló is

Az utóbbi évtizedben egy kivétellel mind elbuktak az új istállók a Formula-1-ben. Korábban nem jártak ennyire az egekben a költségek, akár az újoncok is lehettek sikeresek.

részletek

Schumacher majdnem nyert Le Mans-ban

Még pályafutása elején Michael Schumacher a Le Mans-i 24 óráson is szerencsét próbált és nem sok hiányzott, hogy győzzön is. Ám abban az időben törékeny volt a Mercedes megbízhatósága.

részletek

Indy egyik királya sosem tudott nyerni

Általában méltatlanul alábecsülik a legtöbben Michael Andrettit, aki a Formula-1-ben semmit nem tudott felmutatni, de Amerikában sikeres volt. Az Indy500-on azonban a legpechesebbnek bizonyult.

részletek

Senna képtelen volt nyerni hazai pályán

Ayrton Sennát átok sújtotta a Brazil Nagydíjakon, valami mindig történt, amiért nem győzhetett hazai közönség előtt. Számos sikertelen kísérlet után 1991-ig kellett várnia, hogy megtörjön a jég.

részletek

A Porsche a Hondánál is nagyobbat bukott

A ’80-as évek derekán verhetetlennek bizonyult a Porsche-erőforrás a Formula-1-ben. Amikor azonban néhány év kihagyás után visszatértek, nagyon csúnyán és látványosan elbuktak.

részletek