Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 25. hétfő

1991

Schumacher F1-es bemutatkozása virtuálisan

Az F1 történetének egyik legmeghatározóbb pontja lett az 1991-es Belga Nagydíj - Spa, a Jordan és Michael Schumacher találkozása.

részletek

Retro – Szomorú születésnap

Miközben Ayrton Senna negyedik monacói győzelmével újabb lépést tett a halhatatlanság felé, egy olasz versenyzőnek a szíve szakadt meg: igazi drámát kellett átélnie 1991. május 12-én, 28. születésnapján.

részletek

Retro – Kiscsapatok nagy napja

Igazi csillaghullás volt a futam elején, Sennáék riválisai az első körökben kiestek, s miután végül három kiscsapat garázsában is igazi örömünnep volt – egy belga pilótának pedig a szíve majd megszakadt.

részletek

Méltán Elfeledve: Gyári Lambo az F1-ben (vagy nem?)

Az 1990-es évek elejének eredménylistáit böngészve a Modena és a Lamborghini megnevezés is több vonatkozásban bukkan fel – ma arról a csapatról lesz szó, ahol e két név „története” összeér…

részletek

Retro – A nagyfőnök Schumacher mögött

Minden történet véget ér egyszer: Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke azonban több mint húsz évig tűnt elválaszthatatlannak az istállótól, és ő gondoskodott három nagy világbajnok leigazolásáról.

részletek

Egy „taxisverő” F1-es pilóta börtönélményei

Sokan tudják, hogy Michael Schumacher milyen körülmények között debütált az F1-ben, azt viszont kevesen, hogy pontosan milyen események láncolata vezetett hozzá - elődje, Bertrand Gachot most mindent elmondott, a londoni incidenstől kezdve a meghurcoltatáson át az újabb csalódásig.

részletek

Retro – Senna harca a biztonságért

Miután egy éjszakát a kórházban töltött, pár hónappal korábban pedig felborult, Ayrton Senna harcba szállt az FIA elnökével a német F1-es futam biztonságáért – méghozzá eredményesen!

részletek

Retro – Senna fejre állt

Egy hatalmas baleset borzolta a kedélyeket az 1991. június 16-án rendezett mexikói F1-es futam pénteki edzésén – vasárnap pedig a királykategória elbúcsúzott a dicstelenül távozó Porschétől.

részletek

Méltán Elfeledve – Kings for a day

Bár mai csapatunk olyasmit tett, mint senki más a sorozat szereplői közül, hiszen második helyet szereztek egy futamon, az összteljesítmény mégis a Méltán Elfeledett istállók közé sorolja őket.

részletek

Retro – A leghíresebb futamelvesztés

Szörnyű lehet úgy elveszteni egy F1-es győzelmet, mint Ricciardo 2016-ban vagy Hamilton egy évvel korábban Monacóban – de mit szóljunk ahhoz, ha valaki a nézőknek integetve dobja el a sikert két kanyarral a vége előtt?

részletek

„Schumacher rögtön padlón vette az Eau Rouge-t”

Felidézte Michael Schumacher 25 évvel ezelőtti F1-es bemutatkozását a mérnök, aki együtt dolgozott a pilótával a spái versenyen. Azonnal nyilvánvaló volt, hatalmas tehetség.

részletek

Retro – Schumi szenzációs első versenye

Ezen a napon történt 1991-ben: a fiatal újonc a hetedik rajtkockából indulhatott a Jordannel, a tündöklés azonban nem tartott sokáig. Ez is elegendőnek bizonyult azonban, hogy az F1 csapatai felkapják fejüket.

részletek
Olvastad már?