DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat

1991

Retro – Schumi szenzációs első versenye

Ezen a napon történt 1991-ben: a fiatal újonc a hetedik rajtkockából indulhatott a Jordannel, a tündöklés azonban nem tartott sokáig. Ez is elegendőnek bizonyult azonban, hogy az F1 csapatai felkapják fejüket.

részletek

Retro – Senna pokoli küzdelme a győzelemért

A hazai győzelem minden F1-es versenyző egyik legnagyobb álma, így volt ezzel Ayrton Senna is, akinek hosszú éveket kellett várni erre, s végül szinte szó szerint ájulásig harcolt, hogy elérje célját.

részletek

Schumacher berobban az F1-be

1991-ben Michael Schumacher egy véletlennek köszönhetően feltűnt a Forma-1 zajos mezőnyében. Bertrand Gachot-t elítélte a bíróság, tehát az egyik Jordan autóba pótembert kellett találni.

részletek

HGP 1991 – Az utolsó futam Schumacher nélkül

Az Ayrton Senna győzelmét hozó 6. Magyar Nagydíj elsősorban azért vonult be az F1 történetébe, mert ez volt az utolsó verseny Michael Schumacher bemutatkozása előtt. Elődjéé lett a leggyorsabb kör.

részletek

Alesi: Három évre szerződtem a Williamsszel

Egy versenyző, akiből többszörös világbajnok válhatott volna, de egy nehéz döntés áldozata lett. Jean Alesi 1991-től majdnem a Williamsnél kötött ki a Ferrari helyett.

részletek

Retro – Huszonnégy perc a győzelemig

Épp ezen a napon, november 3-án rendezték az 1991-es szezon idényzáróját, melyen a győztes Ayrton Senna 52,92 kilométert tett meg 24 perc 34,899 másodperc alatt. Mondani sem kell, szakadt az eső.

részletek

Retro – Senna harmadszor a világ tetején

Ayrton Senna Suzukában bebiztosította harmadik F1-es világbajnoki címét, tett egy gyönyörű gesztust csapattársa felé, majd nyilatkozatával nagy vihart kavart. Mindez épp ezen a napon történt 1991-ben.

részletek