DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WEC

Négy Ford áll rajthoz Le Mans-ban

A Le Mans 24 órás verseny szervezője, az ACO (Automobile Club de l’Ouest) megerősítette, hogy mind a négy Ford GT szerepel a 2016-os Le Mans futam indulóinak listáján.

Ötven évvel azután, hogy a Ford egy legendás hármas befutóval mindhárom dobogós helyet megszerezte Le Mans-ban, a Ford Chip Ganassi Racing csapat Ford GT versenyautói június 18-19-én rajthoz állnak, hogy győzelmet arassanak a GTE Pro versenyosztályban a világ leghíresebb futamán.

FORD_GT_racing



“Leírhatatlanul jó érzés volt látni, hogy mind a négy Ford GT szerepel a Le Mans indulóinak listáján,” mesélte Dave Pericak, a Ford Performance globális igazgatója a párizsi sajtótájékoztatón. “A régi sikerek és a mai ambíciók nem jelentettek garanciát arra, hogy az újonnan jöttek meg is kapják a versenyengedélyt; köszönettel tartozunk hát az ACO-nak, amiért lehetőséget biztosított a Ford számára, hogy négy autóval is részt vegyen a futamon.”

A Ford GT versenyautó a vadonatúj Ford GT szupersportkocsira épül, ami a Ford Performance részleg csúcsterméke. A versenygép fejlett aerodinamikai megoldásai, modern és könnyű karbonszálas anyagai, valamint nagy teljesítményű és takarékos Ford EcoBoost motorja olyan képességekkel ruházzák fel az autót, hogy a világ legkeményebb hosszútávú futamán is magabiztosan szállhat küzdelembe a GT-osztály krémjével, ahol olyan nevek szerepelnek, mint a Ferrari, a Corvette, a Porsche és az Aston Martin.

“Nagyon boldog vagyok, hogy mind a négy Ford GT gépünk elindulhat a versenyen,” nyilatkozta Chip Ganassi, a Ford Chip Ganassi Racing tulajdonosa. “Hatalmas kihívás ez a számunkra – de olyan kihívás, amit nagy örömmel vállalunk. Alaposan felkészültünk, és alig várjuk már, hogy a Ford GT-k a versenypályán is megmutassák a világnak, mire képesek.”

Ford-GT-racecar-numbers_image

A 66-os és 67-es rajtszámú Ford Chip Ganassi Racing autók a FIA Hosszútávú Világbajnokságon is részt vesznek, méghozzá ugyanezekkel a rajtszámokkal. A másik két Ford GT az IMSA WeatherTechSportsCar Bajnokságon versenyez, így Le Mans idejére új rajtszámot kapnak: a 66-osból 68-as, a 67-esből pedig 69-es lesz.

A WEC-autók pilótáinak pontos beosztását később jelenti be a csapat, s ekkor derül ki az is, kiknek a neve szerepel majd harmadikként a négy Ford GT legénységi listáin Le Mans-ban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: