Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 14. péntek

Ford

A Mustang Mach-E 1400 prototípusa új dimenziót nyit a versenyzésben

Küldetés teljesítve: a Ford bemutatja a Mustang Mach-E 1400 tisztán elektromos hajtású aszfaltrakétát, ami bebizonyítja, micsoda teljesítmény hozható ki egy autóból, egyetlen csepp benzin elégetése nélkül. A szintén elektromos hajtású Mustang Cobra Jet 1400 nyomdokaiban járva az 1400 (1419) lóerős, egyedi gyártású Mustang Mach-E prototípust hét elektromotor hajtja, és hihetetlen leszorító erőt termel, így kiválóan alkalmas arra, hogy a rajtvonalhoz álljon akár egy versenypályán, egy gyorsulási versenyen vagy egy gymkhana-bemutatón, megmutatva, mire képes az elektromos hajtás.

részletek

Hibrid hajtásláncú Ford Focus EcoBoost

A Ford ma bejelentette, hogy a továbbfejlesztett Ford Focus már egész Európában megrendelhető az üzemanyag-takarékos EcoBoost Hybrid elektromos hajtáslánccal.

részletek

A kézfertőtlenítők kárt okozhatnak az autóban

A koronavírus miatt egyre több ember tisztítja meg a kezét fertőtlenítő szerrel, miután beült az autójába. A tulajdonos egészségére nézve ez hasznos dolog, de az utastérre nézve már nem feltétlenül. A kézfertőtlenítők vegyi anyagai – például az etanol – reakcióba léphetnek a kabin belső felületeivel, és ha ezeket nem védi speciális bevonat, akkor idő előtt elöregedhetnek.

részletek

Hibrid hajtásláncú, felfrissített Ford Fiesta

A népszerű Ford Fiesta kompakt ferdehátú – a márka legkelendőbb modellje Európában – ezentúl hibrid hajtáslánccal is megrendelhető.

részletek

Menetpróba - Ford Kuga ST-Line 1,5 EcoBoost

A kék ovál egyik legfontosabb modellje teljesen megújult. Az újdonság több hibrid rendszerrel is elérhető, mi viszont az alapmodellt próbáltuk ki.

részletek

Bővül a Ford Puma kínálata: a takarékos autótól a sportos luxusig

A Ford új motor- és felszereltség-változatokkal bővítette az új Puma kínálatát, így az SUV-ihletésű kompakt crossover vásárlói minden eddiginél szélesebb palettáról választhatnak.

részletek

Tökéletes versenyautót tervezni otthonról

Miközben a Ford egész Európában és Észak-Amerikában újra beindította az autógyártást, a járművek tervezése a COVID-19 válság idején is szakadatlanul folyt – méghozzá a virtuális valóság technológiájával.

részletek

Ford Ranger Thunder: Lenyűgöző stílus és exkluzív felszereltség

Az új Ford Ranger Thunder drámai stílussal és még magasabb felszereltséggel gazdagítja Európa legkelendőbb pickupját*; az első vásárlók 2020 nyarának végén vehetik át új autójukat.

részletek

Mesterséges madárpiszok a fényezés védelmére

Bár sok országban szerencsés előjelnek számít, ha valakire rápiszkít egy madár, ugyanezt egy autó fényezésén már senki sem látja örömmel.

részletek

Menetpróba - Ford Ranger Raptor

A kék ovált nagyon meg kell becsülni, mert elhozták Európába a Mustangot, és ezzel nem álltak le: az izgalmas rétegmodellek következő darabja a tengerentúlon sikert sikerre halmozó sportos kisteherautó európai változata.

részletek

A Ford bemutatja az elektromos hajtású Cobra Jet 1400-ast

Egy izomautó, ami nem repeszti meg a dobhártyákat, és egyetlen csepp üzemanyagot sem éget el, mégis úgy tűnik, hogy 8 másodpercen futja majd a negyed mérföldes távot, miközben 270 km/óra fölé gyorsul. Íme a Ford Performance legelső, egyedi Mustang Cobra Jet dragstere, amit kizárólag villanymotor hajt.

részletek

Tíz dolog, amit érdemes tudni a Ford Mustang Mach-E modellről

Tíz dolog, amit érdemes tudni a tisztán elektromos hajtású Ford Mustang Mach-E modellel kapcsolatban:

részletek
Olvastad már?