DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő

Nemzetközi

Jól szerepeltek a magyarok az Autósport Játékokon

Nyolcból öt kategóriában top10-es eredményt értek el a magyarok a Motorsport Gamesen - az ötödikként záró László Martin, Berendi Dávid ralis párosé a legjobb eredmény.

részletek

Egy újabb komoly szakmai lépcsőfok

Az elmúlt időszak tesztjeinek és a korábbi versenyek eredményeinek tükrében kategóriát vált Gender Tamás Junior. A hétvégén már az OK Junior kategóriában áll rajthoz a HUMDA Academy közreműködésével versenyző magyar gokartos a Trofeo delle Industrie rangos nemzetközi versenyen, mely az egész gokartsport egyik legtradicionálisabb rendezvénye, ahol a gyártók csapatainak versenyzői csapnak össze egymással.

részletek

Az ütközés nemzetközi sajtóvisszhangja

„Előbb vagy utóbb meg kellett történnie” – írják az olaszok Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközéséről. Amellett, hogy inkább a britet hibáztatják, el is ismerik a versenyen nyújtott teljesítményét.

részletek

Minden versenyprogramját leállítja a Volkswagen

Az autósport minden szakágából kivonja magát a német márka, legyen az benzines vagy elektromos. A döntést egy belső átszervezéssel magyarázzák, így megszüntetve a házon belüli versengést.

részletek

Múlt hétvégi bahreini kettős győzelmével a pilóták mezőnyében ismét Hosszútávú-világbajnok a Toyota

Mike Conway, Kamui Kobayashi és José María López az idény nyolcadik és egyben utolsó fordulójában aratott győzelmükkel megszerezték a 2019/2020. évi FIA Hosszútávú Világbajnoki (WEC) címet. A 8 órás bahreini futam azonban más miatt is nevezetes, hiszen itt búcsúzott el a TOYOTA GAZOO Racing – stílusosan kettős győzelemmel – a háromszoros Le Mans-győztes TS050 HYBRID versenyautótól.

részletek

Folytatódik a Formula Renault Eurocup Tóth Lászlóval a mezőnyben

A Barcelona közvetlen közelében elhelyezkedő Circuit de Catalunyán folytatódik a Formula Renault Eurocup jubileumi, 50. idénye, a szezon második felét megkezdő mezőnyben pedig ott lesz Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője is.

részletek

Akár az F1-ig is száguldhat Keszthelyi Vivien

Óriási lehetőséget kapott Keszthelyi Vivien, olyat, amely világszinten is kevés autóversenyzőnőnek adatik meg.

részletek

Formula Renault: Tóth László pontokat szerezne Imolában is

Két hét szünet után a legendás, korábbi Forma-1-es pályán, Imolában folytatódik a Formula Renault Eurocup jubileumi, 50. idénye, a mezőnyben pedig ezúttal is ott lesz Tóth László, az olasz Bhaitech Racing magyar versenyzője.

részletek

A Rally Bohemiával megkezdődik a szezon Vogel Adrinak

A magyar versenyző most hétvégén, július 10-e és 12-e között navigátorával, Notheisz Ivettel áll rajthoz a legendás versenyen, mely a cseh ralibajnokság egyik fordulója is egyben.

részletek

Edzések, virtuális versenyek és új hobbik: versenyzők karanténban

#MARADJOTTHON – a világméretű felhívás természetesen a BMW gyári pilótáira is vonatkozik, akik ahelyett, hogy valamelyik aszfaltcsíkon futnának versenyt egymással és az idővel, minden idejüket otthon töltik. Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy nincs meg a szigorúan beosztott napi rutinjuk: a családdal töltött időt rendszeres edzések, a régi és új hobbikat pedig virtuális versenyek tarkítják.

részletek

MotoGP: A legjobb utolsó körös csaták 2019-ből

Marquez és Dovizioso „szokásos” katari és spielbergi párharca, Rins és Marquez instans klasszikussá váló silverstone-i ütközete – ezek is szerepelnek a MotoGP alábbi top 5-ös válogatásában.

részletek

A 2019-es MotoGP-szezon legnagyobb balesetei

Marquez sepangi és burirami esése, Dovizioso silverstone-i repülése és Lorenzo barcelonai tarolása – többek között ez is szerepel a MotoGP top 5-ös összeállításában.

részletek