DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Folytatódik a Formula Renault Eurocup Tóth Lászlóval a mezőnyben

A Barcelona közvetlen közelében elhelyezkedő Circuit de Catalunyán folytatódik a Formula Renault Eurocup jubileumi, 50. idénye, a szezon második felét megkezdő mezőnyben pedig ott lesz Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője is.

Az Európa-kupában szereplő pilóták és csapatok legutóbb két héttel ezelőtt, a hollandiai Zandvoortban versenyeztek, ahol Tóthnak nem sikerült a pontszerzés.

CPZ_FR_DL-1636-01_resize



A 20 éves magyar pilóta bemutatkozása jól sikerült, a Monzában még júliusban sorra került idénynyitón pontokat szerzett egy hetedik hellyel, azóta viszont két 11. hely a legjobb eredménye, melyet a franciaországi Magny-Cours-ban rendezett futamokon ért el.

A barcelonai pálya nem ismeretlen Tóth László számára, de így van ezzel az Európa-kupa mezőnyének nagy része is, a formulaautózásban a Circuit de Catalunya rendre számos versenysorozat futamainak ad otthont, ezen kívül tesztelésre is előszeretettel használják a csapatok.

Időközben a versenynaptárt is módosították a szervezők, elsősorban a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel. Kikerült az idény utolsó futamaként Abu Dhabiba tervezett hétvége, és ezt egy imolai fordulóval váltották ki. Ennek a különlegessége az lesz, hogy a Formula Renault Eurocup mezőnye október végén-november elején a Forma-1-es világbajnokság mezőnyével együtt, azonos hétvégén versenyez majd az imolai aszfaltcsíkon, ahol az F1 történetének első Emilia Romagna Nagydíját rendezik meg.

CPZ_GP_DL-4323_resize

Barcelonában a mostani hétvégén pénteken kezdődik a hivatalos program két szabadedzéssel, majd szombaton 8.45 órakor az első időmérő edzésre, 13.40 órakor pedig az első versenyre kerül sor. Vasárnap 10 órakor rendezik meg a második időmérőt, 14.55-től pedig a hétvége második, zárófutamát.

A Formula Renault Európa-kupa mezőnye Barcelona után két héttel kezdi meg négyhetes, sűrített idényzáró programját. Október második felében Spa-Francorchamps-ban és Imolában, november első felében pedig Hockenheimben és a Paul Ricard pályán is rendeznek versenyhétvégét.

A barcelonai hétvége mindkét időmérő edzését és futamát is élőben lehet majd követni a Renault Sport Series Facebook-oldalán, valamint youtube-csatornáján.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: