DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Minden versenyprogramját leállítja a Volkswagen

Az autósport minden szakágából kivonja magát a német márka, legyen az benzines vagy elektromos. A döntést egy belső átszervezéssel magyarázzák, így megszüntetve a házon belüli versengést.

 Drasztikus lépésre szánta el magát a WRC-s és TCR-es technikával is rendelkező Volkswagen, ami 2020 végén minden sporttevékenységét felfüggeszti. Az elmúlt években kifejezetten sikeresen működő VW Motorsport egy éve ilyenkor még az elektromos átálláson dolgozott – akkor jelentette be a TCR-es program megszüntetését, és a teljesen elektromos ID.R központi szerepbe helyezését. Most mindent felszámolnak, az alkalmazottakat pedig integrálják a nagyobb Volkswagen AG hálózatba. 

DB2018AU00916_small



A közleményben kihangsúlyozták, a jelenleg is versenyző, és eladásra szánt Polo GTI R5-ös raliautó és a Golf GTI túraautó alkatrészellátása zavartalanul folytatódik tovább, előállításuk azonban év végén megszűnik.

A döntés ellenére a Volkswagen csoport nem hagy fel teljesen a sporttevékenységgel: az ide tartozó Porsche jelen van a Formula-E-ben, a Seatból kiváló Cupra túraautóval versenyez, az Audi pedig a napokban jelentette be, hogy a Dakaron és a hosszútávú-világbajnokságon is elindul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: