DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Az ütközés nemzetközi sajtóvisszhangja

„Előbb vagy utóbb meg kellett történnie” – írják az olaszok Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközéséről. Amellett, hogy inkább a britet hibáztatják, el is ismerik a versenyen nyújtott teljesítményét.

A Brit Nagydíj első körében bekövetkezett az elkerülhetetlen: Lewis Hamilton és Max Verstappen összeakadtak a rajtot követően, és a vb-címre hajtó páros holland tagja hatalmas, 51G-s ütközést szenvedett el, miután elszállt a Copse-ban.

A versenyfelügyelők úgy ítélték meg, hogy Hamilton hibájából történt a baleset és a rajongók többsége is ezen a véleményen van. Azonban a tízmásodperces büntetés, mellyel a Mercedes versenyzőjét sújtották, nem sokat nyomott a latba, ugyanis a brit két körrel a verseny vége előtt levadászta a mindvégig élen autózó Leclerc-t, így megnyerne hazai futamát.

A nemzetközi sajtó is inkább Hamiltont látja ludasnak a történtek után. A német Auto Motor und Sport ekképp ír a történtekről: „Öt győzelem után megtört a Red Bull sorozata, Lewis Hamilton pedig újra győzni tudott. 24 órával az elveszített sprintet követően nem úgy tűnt, hogy lesz minek örülnie a 140.000-es tömegnek, de Silverstone sosem megy a szomszédba egy őrült versenyért, de ezúttal a száguldás istenei elég bizarr forgatókönyvet írtak.”



A francia L’Equipe is egy megállíthatatlan Hamiltonról írt, aki nyolcadik hazai sikerének köszönhetően visszatért a világbajnoki címért folyó harcba.

A spanyol Marca már egyértelműen Hamilton nyakába varrta a történteket: „Hamilton számára élet-halál kérdés volt Silverstone és kirakta Max Verstappent a pályáról. Egy újabb véleményes eset, melyet még ezerszer vissza fognak játszani és ugyanennyi vélemény születik majd róla. Az angol nem volt hajlandó leemelni a gázról a lábát a hazai közönség előtt és makacssága egy brutális balesethez vezetett, miután Max Verstappen a gumifalba csapódott.”

Az olasz La Gazzetta dello Sport a sprint után feldühödött Hamiltonról írt: „Előbb vagy utóbb meg kellett történnie, és Silverstone-ban történt meg. Hamilton és Verstappen összeütközött! A Brit Nagydíj első körének kilencedik kanyarjában történt a baleset, miután Hamilton feldühödve üldözte Max Verstappent, aki a sprinten megszerezte a pole-pozíciót.”

„Amint megközelítette a Copse-t, Lewis a belső íven megtámadta, majd beletaposott a fékbe, Verstappen pedig leszűkítette a helyet számára. Hamilton bal elsőjének és a holland jobb hátsójának összeérése elkerülhetetlen volt.”

A Sky Sports természetesen valamivel elfogultabban inkább Hamilton fantasztikus újraindítás utáni teljesítményét emelte ki: „Hamilton egy elképesztő nyolcadik győzelmet aratott hazai pályán, miután megelőzte a sokáig élen álló Charles Leclerc-t egy időbüntetést követően, amit a Max Verstappennel történt ütközése miatt kapott a drámai délutánon. Hamiltont találták vétkesnek a nagytempójú Copse-ban történt ütközésért, ami még inkább lángra lobbantotta a már eddig is intenzív világbajnoki harcot és véget vetett Max Verstappen versenyének már az első körben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: