Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 2. szombat

Sajtó

Sajtó: A Ferrari új fejlesztései négy tizedet hozhatnak

Az olasz sajtó értesülései szerint a Scuderia ráncfelvarráson átesett versenyautója közel fél másodpercet gyorsulhat a frissített alkatrészeknek köszönhetően. Feladják a leckét ezzel Verstappenéknek.

részletek

Sajtó: Több rivális is támadja a Ferrarit és a Haast

Várható volt, hogy nem várnak ölbe tett kézzel a riválisok, látva a Ferrari szárnyalását. Sajtóhírek szerint három csapat kérte az FIA-t, vizsgálja tüzetesebben a vörösök és a Haas együttműködését.

részletek

Sajtó: Zöld utat kap az Audi és Porsche az F1-es szereplésre

Két egymástól független forrás szerint jövő héten összeül a Volkswagen vállalatcsoport igazgatótanácsa, hogy megszavazzák a konszern két márkájának Formula-1-es szerepvállalását.

részletek

Sajtóhír: Mazepint kirúgta a Haas

A csapat oldaláról egyelőre nincs híradás, de több lap is eldöntött tényként számol be arról, hogy az orosz pilótát menesztette amerikai csapata. Pietro Fittipaldi már a bahreini teszten elfoglalhatja helyét.

részletek

Sajtó: Verstappen gigafizetésért hosszabbított

Brit és holland lapok szerint Max Verstappen már alá is írta új szerződését a Red Bull-lal, amellyel 2023-at követően is a csapatnál marad. 40 millió font fizetésről írnak – amely megegyezik Lewis Hamilton becsült bérével.

részletek

Gasly: A hamis információkkal rengeteg kárt okozhat a média

Pierre Gasly elismeri a média jelentőségét az autósport életében, ugyanakkor volt szerencséje megtapasztalni ennek negatív oldalát is. Talán ő a legjobb példa arra, hányféleképpen alakulhat egy pilóta megítélése, ha a sajtón múlik.

részletek

Holland sajtó: Hamilton kérte Wolffot, hogy ne óvjon a Mercedes

Bár erősen vitatható lépések sorozatát követte el az utóbbi időszakban az FIA a száguldó cirkuszban, az utolsó körben a világbajnoki címet elbukó Lewis Hamilton a hírek szerint nem akart utólagos ítélettel bajnokká válni.

részletek

Sajtó: Jövőre minden pilóta kihagyhat egy-egy szabadedzést

Német sajtóértesülések szerint 2022-től bevezetésre kerül, hogy az év során minden istálló összesen kétszer, fiatal pilótával kell, hogy teljesítse az első szabadedzést egyik autójával.

részletek

Sajtó: Meghiúsult az Alfa Romeo-Sauber eladása

Az elmúlt hetek szenzációs híre volt, hogy az Andretti család megvásárolhatja a Sauber istállót. Most viszont a tárgyalások befejeződtek, a jelenlegi tulajdonosok túl nagy árat kértek az istállóért.

részletek

Sajtó: A szaúdiak megvennék a teljes F1-et

A veterán svájci szakújságíró, Roger Benoit szerint a Liberty Media megválhat a Formula-1 kereskedelmi jogaitól. Az amerikaiak helyét a szaúd-arábiaiak vennék át, akik az elmúlt két évben egyre jelentősebben vannak jelen a sportban.

részletek

Sajtó: Az MGU-H megy, a Volkswagen jön

Monzában tárgyalnak az új motorformuláról, melyet egy évvel később, 2026-ban vezethetnek be. A résztvevők között szerepel a Volkswagen Csoport, amelynek egy fontos feltétele van: a hőenergia-visszanyerő komponens elvetése.

részletek

Sajtó: Albon a Williams első jelöltje

Visszatérő pilóta foglalhatja el a Mercedesbe igazoló Russell helyét a média információi szerint. Ugyancsak hírek szólnak a Monzában várható bejelentésről, amelyet az Alfa Romeo tesz Bottasról.

részletek